Szencnek még mindig nem sikerült oltóközpontot létrehozni, a városvezetés ezért egy saját megoldást kínált fel azon lakosok számára, akik igénylik a koronavírus elleni védőoltást.../ag040

Szencen még mindig nem sikerült oltóközpontot létesíteni azok számára, akik igényelnék a koronavírus elleni védőoltást. Azok az orvosok, akik minderre garanciát tudtak volna nyújtani, ugyanis visszaléptek az együttműködéstől – minderről a városvezetés informált közösségi oldalán.

Szenc városvezetése az oltóközpontot április végéig tervezte létrehozni a városi kulturális központ épületében, a terveket Pozsony megye is jóváhagyta. Mivel erre még mindig nem került sor, így az önkormányzat egy alternatív megoldással állt elő: a 45 év feletti szenci lakosokat ingyen szállítaná buszokkal a pozsonyi nagy kapacitású oltóközpontba, amely a Nemzeti Futballstadion területén található.

„Szenc városa teljes szolgáltatást kínál fel a Szencen állandó lakhellyel rendelkező lakosok számára. A lakosokat elszállítja, segít a regisztrációnál, illetve kíséretet is biztosít a koronavírus elleni védőoltás során” – írta az önkormányzat közösségi oldalán, kiemelvén, hogy az említett szolgáltatást teljesen ingyen veheti igénybe minden 45 év feletti lakos.

Az első autóbusz május 29-én, szombaton indul.

Jelentkezni a hranovam@senec.sk e-mail címen lehet, ahol tárgyként az érdeklődők a „prihlásenie na očkovanie” (jelentkezés oltásra) szöveget írják be, majd az e-mail szövegében tüntessék fel nevüket, címüket, születési dátumukat illetve telefonszámukat. A városvezetés felveszi a kapcsolatot az érdeklődőkkel, akik majd további, részletesebb információkat kapnak. A város a szolgáltatást hosszú távon kívánja fenntartani. Az érdeklődőknek így már nem kell a váróterem-rendszerbe bejelentkezniük, mivel az önkormányzat segít regisztrálni őket a védőoltásra. A pozsonyi oltóközpontban való megérkezéskor a tervek szerint várakozni sem kell a szolgáltatást használóknak, rögtön sorra kerülnek.

Radi Anita, ma7

(szerk.: azért figyeljük a város hivatalos weboldalát -www.senec.sk , ill az FB-oldalát – facebook.com/mestosenec) .