Foto: Vysztavel Csaba 

A járványellenes intézkedések fokozatos feloldásának köszönhetően idén a szokásos időpontban megvalósult a Múzeumok Éjszakája c. rendezvény…/ag038

Az állandó tárlatokon bemutatásra került - Az „Önök hozták” c. kiállítás.  Az elmúlt 5 év gyűjteménygyarapításának a legérdekesebb darabjait mutatta be. Majd  Milan Žiak édesvízi halakat bemutató kiállítása a „Vizeink felszíne alatt” volt megtekinthető.
Külön érdekesség volt az érsekújvári Thain János Múzeum kiállítása „Első köztársaságok” címmel az 1918–1919-es évekből, miközben Ausztria-Magyarország megszűnésével, Csehszlovákia megalakulásával, a demarkációs vonalak változásával és a vonatkozó fegyveres konfliktusokkal is foglalkozott.
A mai Pozsony megye területének Csehszlovákiába való bekebelezését, valamint a korabeli cseh és szlovák politikai, kulturális, gazdasági élet személyiségeit mutatta be a „Csehszlovákia megalakulásánál álltak” című kiállítás. Ez a tárvlat a Pozsonyi Állami Levéltár és Modori Fióklevéltára, valamint több intézmény együttműködésének az eredménye. Az időszakhoz közeli a múzeum saját kiállítása is, amely a „Szenc környékie és az első világháború” címmel tekinthető meg.
19:00-tól egy online-előadás volt megtekintehető, amelyben Mgr. art. Andrej Šoka restaurátor az egykori szenci uradalmi fogadó maradvány-épületének felújítási munkálatait mutatta be. 

Múzeumok éjszakája 2021: