Szenc városa hétfőn (február 15.) megnyitja az óvodákat és az alapiskolák alsó tagozatát. A város a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásaira és a Covid-automatára hivatkozik, amely szerint a Szenci járás (okres Senec) hétfőtől a második, piros fázisba tartozik...

„Szenc városa az iskolák és oktatási intézmények fenntartójaként hétfőtől újraindítja az oktatást az alapiskolák és a művészeti alapiskola alsó tagozatán, valamint az összes hatásköre alá tartozó óvodában” – tájékoztatott az önkormányzat a közösségi oldalán.

Ugyanakkor folytatódik a távoktatás az alapiskolák felső tagozatán. A város arra figyelmeztetett, hogy a lakosoknak hétfőtől 14 napnál nem régebbi tesztre van szükségük, ha munkába indulnak. A járáshatár átlépése esetén a teszt nem lehet régebbi hét napnál.

A város szerdán (február 10.) arra is figyelmeztetett, hogy bár a járás a jobb, piros zónába került, a számok nem ennyire kedvezőek, mivel az elmúlt napokban több pozitív esetet is találtak. A pozitivitási arány hétvégén 1,45 százalékon volt, hétfőn (február 8.) 2,28-on, kedden (február 9.) pedig 1,62 százalékon. „Egyértelmű, hogy a környező falvaknak köszönhetően jutottunk a piros fázisba, mert ezekben alacsonyabb a fertőzöttek száma” – ismerte el a város. Ezért Dušan Badinský polgármester és Katarína Sowiňská, a Szenci Járási Hivatal elöljárója felvette a kapcsolatot a regionális közegészségügyi hivatallal, hogy megbeszéljék az iskolák és más intézmények működésének körülményeit.

forrás:

-https://ujszo.com/regio/szenc-hetfotol-megnyitjak-az-ovodakat-es-az-alapiskolak-also-tagozatat?fbclid=IwAR0P9aav-f37Pzuc2bDlyB5_90g9tKlCA4aXqzQJMsHOLGsrPBxWpMfQQ8A

-facebook.com/mestosenec