Foto: Agárdy Gábor

A szenci MKP a 2020-as esztendőt mindjárt január 2-án egy kirándulással kezdte: megnéztük Mosonmagyaróváron a Munkácsy-kiállítást, amely nagyrészt a Pákh-gyűjtemény remekműveiből áll…/ag001

Székely Zoltán igazgató és tárlatvezető ismertette Munkácsy Mihály festészetét, életútját és gazdag kommentárt fűzött a kiállított festményekhez. (Elnézést a fotókért, tilos volt a villanó használata…). Majd átmentünk a Városházára, ahol Dr. Árvay István polgármester és Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző fogadta a szencieket a szép tanácsteremben. Itt Székely Zoltán ismertette a volt megyeháza történetét. Ezután Böröndi Lajos tanár-költő mutatta be a belváros néhány nevezetességét. Megnéztük a Szűz Mária és Szt. Gotthárd nevére felszentelt belvárosi templomot, ahol Bodó Zoltán somorjai származású plébános mutatta be a templomot. Ezek után már csak a finom ebéd és egy kis borozgatás maradt hátra és hála Andrási Lali buszsofőrnek, élményekkel telve értünk koraeste haza.
Aki teheti, nézze meg ezt a kiállítást a Cselley-házban a Fő u. 19. sz. alatt, pár méterre a Városházától – nem bánja meg!

Munkácsy-kiállítás Mosonmagyaróváron: