Bugár Béla, a Híd volt elnöke azt mondta a párt szombati (V.30.) kongresszusán, hogy már nem akar aktívan politizálni (mondott ő már ilyeneket máskor is - szerk.)...

Bugár arra számít, hogy a kongresszus, új fiatal elnökséget választ. Mindig ott leszek, ha segítségre lesz szükségük, de ez a maximum, amit tőlem várhatnak, én már nem akarok aktívan politizálni - mondta Bugár.

Bugár Sólymos Lászlóról, az eddigi egyetlen elnökjelöltről elmondta, a párt alapítói közé tartozik, és mivel fiatalabb nála, más szemmel látja a világot. Ez abból is látszik, hogy Sólymos fiatalabb emberekkel vette körül magát, akik nagyobb erőt és talán gyorsabb reagálást hoznak a pártba.

Továbbra is azt gondolja, hogy a magyar-magyar együttműködésnek a Híd és sz MKP közös munkáján kell alapulnia, és ezt követően tárgyalhatnak a többi szubjektummal. Ha nem jönnek rá, hogy muszáj együtt dolgoznunk, a jövőben sem jut be sem az MKP, sem más - mondta a Híd volt elnöke, és emlékeztetett, hogy a két párt ősszel egy rövid időre megegyezett, majd az MKP kihátrált a megállapodásból.

bugar_kongresszus-20200530_resize
Leszögezte, hogy jelenleg nincs semmilyen együttműködés, csak gyűlölet az MKP egyes tagjainak részéről. Bugár szerint a pártok felső vezetésének kell fellépnie a közös munka érdekében, csak így lehet elérni, hogy a tagság is higgyen a együttműködésben. A Híd volt elnöke bízik benne, hogy ezt a gyűlölködést meg lehet szünteni.

A volt elnök szerint a gyenge választási eredményt két hibára lehet visszavezetni. Elmondása szerint a Smerrel és SNS-szel kötött koalícióba történő belépéskor számítottak rá, hogy előkerül egy-egy csontváz, de úgy gondolták, hogy az emberek megértik, hogy minden politikai párt a saját jelöltjéért felel. Bugár a második hibaként azt nevezte meg, hogy a Kuciak-gyilkosság idején még nem rendelkeztek azokkal az információkkal, amikkel most, nem tudták, hogy egyes smeres jelöltek mennyire összefonódtak Kočnerrel. Bugár szerint ha akkor ezt tudják, akkor megkockáztatják akár az előrehozott választást is.

 Sólymos László lett a Most-Híd új elnöke. Róla korábban, külön szavaztak, 23 igen szavazatot kapott egy ember szavazott ellene és négyen tartózkodtak.  négy alelnökkel és négy elnökségi taggal vezeti majd a pártot.

A Híd közgyűlése bizalmat szavazott a pártelnök által javasolt alelnököknek és elnökségi tagoknak is. A pártnak négy alelnöke lesz: Agócs Attila, Pataky Károly, Tóth Marián és Michal Goriščák. Elnökségi tagok lettek: Ravasz Ábel, Rigó Konrád, Sárközy Irén és Peter Krajňák.

Hegedűs Norbert és  (szerk.) 

forrás: https://ujszo.com/kozelet/bugar-tavozik-az-aktiv-politikabol
kezdőkép: Somogyi Tibor felvétele

 lásd még: https://www.postoj.sk/55542/bugar-skoncil-ale-otazkou-je-aka-bude-madarska-politika-po-nom