Foto: Vysztavel Csaba

A nagy múltú Felvidéki Magyar Matematikaversenynek idén városunk tanintézménye A szenci Közös Igazgatású Magyar Tanítási Nyelvű Iskola adott otthont. Legrangosabb matematikaversenyünk a pár éve elhunyt komáromi középiskolai matematikatanár tiszteletére fölvette az Oláh György Emlékverseny nevet…/vcs013

Oláh György munkássága a matematikaoktatás hatékonyabbá tételét és a tehetségek gondozását szolgálta. Ennek érdekében hazai és nemzetközi matematikaversenyeket indított el és évtizedeken át szervezte lebonyolításukat. 

A mintegy 70 versenyző a Kassától Pozsonyig terjedő térség középiskoláiból, valamint a határon túlról, Zentáról, Kaposvárról, Miskolcról, Békéscsabáról és Győrből érkezett és 2017. február 5-től 7-ig élvezték városunk vendégszeretetét. A résztvevőket február 6-án, a verseny napján a Szenci Városi Hivatal vezetője Jarmila Répássyová, az iskola igazgatónője Kontár Zsuzsanna, valamint Filler Krisztina igazgatóhelyettes köszöntötte. A szenci diákok műsorral ajándékozták meg a vendégeket.

Míg a versenyzők a feladatokkal birkóztak, addig a felkészítő tanáraikat Korpás Árpád idegenvezető városnéző körútra vitte, útba ejtve a Török Házat és a katolikus templomot is. Délután, amíg a tanárok a feladatokat javították, a versenyzők járták be ugyanezt az utat. A késő délutáni eredményhirdetés előtt újabb kultúrműsorral léptek föl a házigazda diákok, majd a verseny szervezői kellemes meglepetést okozva Hornyák Pál tanár úrnak, felköszöntötték őt 80-ik születésnapja alkalmából. Mindezek után Mészáros József a versenybizottság elnöke röviden értékelte a versenyt és fölkérte kollégáit az eredményhirdetésre és a díjak kiosztására.

Eredmények:

    

Összesítve

Felvidék

           Név

       Város

1. évfolyam

 

 

 

1

1

Gergely Orsolya

Tornalja

2

 

Kövér Kincső

Kaposvár

3

2

Oltman Tamás

Kassa

 

3

Kovács András

Somorja

2. évfolyam

 

 

 

1

1

Bukor Benedek

Komárom

2

2

Gálffy Bence

Dunaszerdahely

3

 

Balogh Marcell

Kaposvár

 

3

Markó Anna Erzsébet

Komárom

3. évfolyam

 

 

 

1

1

Záhorský Ákos

Ipolyság

2

 

Schifferer András

Kaposvár

3

2

Édes Lili

Komárom

 

3

Pszota Máté

Komárom

4. évfolyam

 

 

 

1

 

Horváth Fanni

Kaposvár

2

1

Vištan Laura

Kassa

3

2

Csenger Géza

Komárom

 

3

Lengyel Gergely

Dunaszerdahely

XLI. Felvidéki Magyar Matematikaverseny