Foto: Agárdy Gábor

Így András-nap környékén már értékelhető  a Katalin-napra időzített újbor-kóstoló. Ilyenkor – ha nem is teljes szélességében – már megmutatkozik az idei termés minősége és mennyisége is. Ebből az alkalomból látogattuk meg a szenci Lavin-vinotékát, amely többéves működése után keresetté vált a városban és környékén. A vinotékában több mint 300  palackozott borfajtát és 15 féle frissen csapolt hordósbort kínálnak…/ag134 

Az idei újborok minősége kiváló – mondta Jaroslav Skácel tulajdonos. A szüret előre tolódott, magasabb lett a cukortartalom és más egyedi íz- és illatalkotó elemek tartalma is nagyon magas lett. Ezért ajánlott a nagyon frissen gyöngyöző újborok beszerzése Karácsonyra és Újévre is (áruk nagyon kedvező - 3.50 €).

A borászat kiegészítő termékskálaként finom hazai csokoládék és fűszerkeverékek forgalmazásával is foglalkozik. 

Majd még két specialitásra hívta fel Skácel úr a figyelmünket:

Az egyik különlegesség a TEMER burgenlandi borászat terméke, amely azok számára is fogyasztható, akik hisztamin-intoleranciában szenvednek. Nagyon jók a fogyasztók visszajelzései, természetesen ez a speciális technológiai folyamatoknak is köszönhető . Tehát ez is egy karácsonyi ajánlat. 

A másik specialitásuk pedig az új kétféle mézbor, amely a legfinomabb borok és minőségi mézkeverékek házasításával és újraerjesztésével állítanak elő. Meg is kóstoltuk, nem csak az édesszájúaknak lehet karácsonyi ajándékként ajánlani.  

Újborok és újdonságok a Lavin-vinotékában: