Foto: Agárdy Gábor, Matus Mónika, Vysztavel Csaba  

Alapiskolánk már második alkalommal szervezte meg a Tudományos diákkonferenciát  Pozsony és járásunk magyar tanynyelvű alapiskolái számára. Egyelőre a biológiai szekció működik, terbe van véve más szekciók életrehívása is. Az érdekes előadásokat  igényesen előkészített videós prezentációk kísérték…/ag 123

 

A négytagú bizottságban az elnöki posztot Prof. Ing. Mészáros Alajos, PhD., Dhc. töltötte be. A bizottság tagjai értékelték az elmondottakat és rákérdeztek a bizonytalan ill. más, érdekes momentumokra is.

Az első részben Gunár Frederika és Ladwein Dániel adott elő az emésztőrendszer betegségeiről, utána Jakubáč Erik ismertette meg a hallgatósággal a közönséges szarkát, majd Oravec Dávid avatott be a törpenyúl tenyésztésébe.

A szünet után Porubská Andrea adott elő az erdőháti sétáról, majd Sándor Áron a westernlovaglásba avatta be a figyelmes hallgatóságot. Végezetül Straňák Emma Édesek és mostohák című előadásával zárult a délelőttöt betöltő konferencia.

A tanulók ügyesek voltak, ez a gyakorlat sokat megtanít velük, hogyan is kell előkészíteni és lebonyolítani egy tudományos értekezést. Gratulálunk a tanulóknak és a szervezőknek is!


II. Tudományos diákkonferencia az Alapiskolában: