Foto: Németh Gabriella, Duray Rezső

Szombaton, 2017 november 25-én Pozsonyban ülésezett az MKP Országos Tanácsa (OT), amelyről Németh Gabriella alelnök-asszony küldött rövid tudósítást. Az OT elsősorban értékelte a novemberi megyei választások eredményeit és Alapszabályt módosított…/ng131

Az OT megszüntette a komáromi Alapszervezetét, mivel az Alapszervezet elnöke és néhány tagja a megyei választások kampánya alatt Alapszabályt sértettek.
Elfogadta Csáky Pál EP-képviselő beszámolóját az EP-ben végzett munkájáról, valamint megbízta, hogy az EP-ben kérjen jogorvoslatot a szlovák Földművelésügyi Minisztérium kirekesztő döntésére, miszerint az országos Leader-társulások hálózatába, amelyek a vidékfejlesztést és területfejlesztést hivatottak majd elősegíteni, a Dél-szlovákiai helyi akciócsoportok közül csak elvétve kerültek be. Ezt a diszkriminatív döntést az a kormány hozta, melynek tagja a Most-Híd is.
Továbbá jóváhagyta a párt jövő évi költségvetés-tervezetét és az OT-nyilatkozatot,  melyben nehezményezte a kormány „ad hoc“ szociális csomagjainak bevezetését, az agrárium és az élelmiszeripar fejlesztésének elhanyagolását.  Örömét  fejezte ki a magyar kormány részéről bejelentett óvodaprogram második üteme felett, amely hatékonyan segíti az anyanyelvi oktatást a kötelező iskolalátogatás előtt. Az OT sajnálatát  fejezte  ki afölött, hogy a szlovák kormány helyett, melynek tagja a Most-Híd is, a magyar kormánynak kell besegítenie abban, hogy elérhetővé váljon a magyar szülők gyermekei számára is az anyanyelvű óvodai oktatás. Szomorú, hogy a szlovákiai magyar nemzetiségű polgárok adófizetői  az országnak, de anyanyelvi jogaik érvényesítésében  Szlovákia kormány helyett az anyaországnak kell a segítségükre sietnie.

Ülésezett az MKP Országos Tanáca