Foto: Neszméry István

Szép számú érdeklődő részvételével november 22-én, 17.00 órakor Angyalok tánca címmel vette kezdetét  Petrla Ferenc (Señor) kiállítása Pozsonyban a Csemadok dísztermében. A tárlatot Borbély Károly magyarországi festőművész nyitotta meg.  Ezt megelőzően Németh Imre zenei improvizációit hallgathatta meg a közönség…/ ni129   

A mindenki által csak “Señor”- ként ismert művész Rétén született 1951-ben. Az alapiskolát Rétén és Szencen végezte, majd a pozsonyi magyar gimnáziumban érettségizett. Zebegényben, és a Szentendrei Szabadegyetemen fejlesztette magát. Rendszeres résztevője a nyárasdi, pati, izsai, pozsonyeperjesi, a franciaországi Touvres-i és a nagymegyeri művésztelepeknek.
Élt Lipová Lázné-n és Prágában is, 1990-1994 között Cipruson. Munkáihoz sokat merített ottani tapasztalataiból és olaszországi útjainak &eacu te;lm&ea cute;nyanyagából. Tagja a Nyugat-Szlovákiai Képzőművészek Társaságának, valamint magyar és cseh képzőművészeti tömörüléseknek is.
Festményei rendszeresen szerepelnek hazai és külföldi egyéni és közös tárlatokon; például Prága, Pozsony, Budapest, Komárom, Bécs, Dunaszerdahely, Szenc, Tuvres Brignoles kiállítótereiben. Legutóbb a Touvres-i nemzetközi Sympóziumon vett részt, valamint a Kőszegi Nemzetközi Bienálén (2017) és Nagykátán.

Petrla Ferenc (Señor) kiállítása: