Foto: Neszméri Tünde

 Július 26-án az éberhardi Csemadok-házban tartotta meg taggyűlését az Magyar Közösség Pártja helyi szervezete. A taggyűlés témája a megyei választásokra való felkészülés volt. Gubela István, a helyi szervezet elnöke köszöntötte a tagokat…/nt081

A politikai változásokról, az új körzetekről és a koalíció kialakulásáról Duray Rezső, az MKP járási elnöke számolt be. Pomichal István, megyei képviselő az megyei önkormányzat fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte: a szociális ügyek, az egészségügy, a középiskolai hálózat, a közutak mind olyan hatáskör, amelyről a megyei önkormányzatok döntenek.

A Pozsony megyei önkormányzatban június végén elfogadott új szabályok szerint november 4-ére már az új körzetek szerint választanak képviselőket a polgárok. Éberhardot végre átsorolták abba a körzetbe, ahol több község mellett Fél, Vők, Szemet, Gútor is található, és két mandátumosra változott a körzet. A koalíciós megállapodás értelmében mind a két képviselőjelöltet a Magyar Közösség Pártja állíthatja. Pomichal István mellé , aki jelenleg az MKP megyei frakcióvezetője, az éberhardi helyi szervezet Kenderessy Gábort jelöli. A végső döntést az augusztus 8-ai járási ülésen hozzák meg. Várhatóan ekkor fogadják el a koalíciós szerződést is az MKP járási vezetői.

Kenderessy Gábor nagycsaládos, a helyi képviselő-testület tagja. A megyei választásokat kihívásnak tekinti. Az éberhardiak a bizalmukról biztosították a taggyűlésen a jelöltet.  

MKP-taggyűlés Éberhardon