Foto: Agárdy Gábor

Immár harmadik alkalommal rendezi meg Szenc városa és segítői a Szenci Borfesztivált. A megnyitón résztvettek testvérvárosunk Kőszeg képviselői, élükön Huber László polgármesterrel és a kőszegi borkirálynővel…/ag 082 

 Kicsit később megérkezett Pavol Frešo megyeelnök is, aki alelnök-asszonyával Németh Gabriellával , Karol Kvál polgármesterünkkel és alpolgármesterünkkel Dušan Badinský-val megnyitották az idei fesztivált, amely augusztus 5-éig tart. A borkedvelők mint régi barátok találkoztak, amit egy jazz-zenekar finoman hangolt zenéje tett még kellemesebbé.
 Szombaton késő délután is kinéztünk, estére már jöttek a vendégek. A szenciek azonban kevesebben voltak, jobbára turisták jöttek. Megkóstoltuk a rántott fogast (süllő – 1 kg felett), finom volt. Vasárnap is hasonló volt a helyzet. Hétfőn a hölgyek voltak a kóstolgatók, érdekes, mind jobbkezes volt :-). Kedden a focisták vitték a prímet, kilátogatott alpolgármesterünk is. Ízlett a nagyfödémesi sajtossátor kínálata is.
 Pénteken nagyon meleg volt, a látogatottságon is meglátszott. A fellépő Senčanka Fúvószenekar azért kitett magáért. Miután egy kicsit lehűlt a levegő, 23 órára meg is telt a sátor.
 Szombaton, a zárónapon már jobb volt a látogatottság,  a fesztiválra eljött Juraj Droba, a szlovák parlament képviselője és Pozsony-megye SaS-os elnökjelöltje.  Meszi Lacinak a „glória“ akkor esett a nyakára, amikor éppen fotóztuk :-). Hiányoltam a régi szencieket – lehet, hogy túl meleg volt…

A III. Szenci Borfesztivál megnyitója: