Foto: Agárdy Gábor, Neszméri Tünde 

Az MKP Szenc-járási szervezete Hegysúron tartotta konferenciáját, amelyen döntöttek a képviselő-jelöltekről, a támogatott megyeelnök-jelöltről és egyéb, a pártot érintő dolgokról…/ag083

A 60 járási küldöttből 56 volt jelen (93,3%), akik a november 4-én esedékes megyei választások képviselő-jelöltjeiről és a támogatandó elnökjelöltjéről döntöttek. Megvitatták a koalíciós szerződést, amelyben 7 párt (SaS, OĽANO, NOVA, MKP, KDH, Zmena zdola, OKS) megegyezett a Pozsony-megyei képviselő- és Ing. Juraj Droba koalíciós elnökjelölt  állításáról. Szenc-járás a szerződés szerint egy mandátummal többet kapott, tehát 4 képviselő-jelöltet indíthat. A mandátumuk 5 évre szól, mert 2022-ben a megyei és helyhatósági választások már egyidőben lesznek. Pozsony-megye rendeletben szabályozta képviselői számát, amely a megnövekedett lakosságszám és az új területi felosztás után 50 lett.
A részletes beszámolók és az ezzel kapcsolatos vita után a küldöttek szavaztak arról, hogy PhDr. Németh Gabriella, Ing. Gujber László, Ing. Kenderessy Gábor és Ing. Pomichal István képviselő-jelöltek lehessenek. A járási képviselők ezt 1 tartózkodás mellett elfogadták (98,2%). Az esti frissítő után pedig a Járási Konferencia az általános vitával folytatódott, majd a határozati javaslat elfogadásával ért véget.
Bárdos Gyula, az MKP megyei elnöke  szerint, aki ecsetelte a koalíciós szerződés megkötésének körülményeit, sokkal nagyobb választói részvételre lesz szükség, mint 2013-ban volt, ha az MKP újra sikert akar aratni a szenci járásban. 

Szenc megmaradt egymandátumos körzetnek, így Szenc városában az MKP és koalíciós partnereinek egyedüli jelöltje Németh Gabriella lett.

Gujber Lászlót  Sárfő, Boldogfa, Csataj, Nagyborsa, Hegysúr, Hurbanfalva, Egyházfa, Királyfa, Dunasápújfalu, Újvilág, Réte, Zonc és Magyarbél lakossága választhatja.

Pomichal Istvánt és Kenderessy Gábort pedig Dénesdtorcsmisérd, Gútor, Szemet, Éberhard, Annamajor, Hidas, Csölle, Fél és Vők polgárai választhatják.   

 

Járásunk Képviselő-jelöltjeinek fotói: 

Ing. Gujber László – Hegysúr: 

 gujber%20laszlo_resize

 Ing. Kenderessy Gábor – Éberhard:

kenderessy%20gabor_resize 

PhDr. Németh Gabriella – Szenc:

nemeth_gabriella_resize 

 Ing. Pomichal István – Fél:

pomichal%20istvan_resize 

Az MKP járási konferenciája: