Ballán Zsuzsa, Ballán Viki és Lucie Szabová szenci énekesnők opera- és operettestjére megtelt a kultúrházi Labirintus, még az oldalsó pódiumon is ültek a zenekedvelő szenciek. Nagyszerű előadás volt, Offenbach, Gluck, Rossini, Puccini, Saint-Saens, Debussy, Lehár, Kálmán és Bizet számok hangzottak el professzionális előadásban. A színvonalas zongorakiséretet Petra Mazuchová biztosította. Lányok, köszönjük a szép estét! Gratulálunk!…/ag

Ballán Zsuzsa sikeres operaének és pedagógia bakalárvizsgája után a grázi Művészeti Egyetem magiszteri szintjén folytatja énektanulmányait. Miután tavaly Grázban és Berlinben nagy sikerrel színpadra vitte W. A. Mozart "Cosi fan tutte" operájának egyik főszerepét, nemrégiben lehetőséget kapott, hogy A. Lortzing operájában, ugyancsak egy főszerepben, bemutatkozhasson a grázi Musikvereinban is, ami egy fontos mérföldkő a fiatal művésznő életében.

Zsuzsa öt évvel fiatalabb huga, Viktória, tavaly végzett a Pozsonyi Állami Konzervatórium operaének szakán. Abszolutóriumát a hagyományos iskolai operaelőadás koronázta meg, melyben Viki énekelte J. N. Hummel "Mathilda de Guise" című operája főszerepét. Jelenleg operett specializáción tökéletesíti énektechnikáját és emellett a pozsonyi Zeneművészeti Akadémián egészíti ki művészeti ismereteit zenedramaturgia és menedzsment szakon.

Lucie Szabová mezzoszopranista a Konzervatórium elvégzése után a brünni Janáček Zenei Akadémiát látogatta. 2008-tól a Szlovák Nemzeti Színház vendégénekese volt, résztvett már több nemzetközi fesztiválon, ahol kiváló eredményeket ért el. Tagja volt a világhírű Schleswig-Holstein Musik Festival Choir énekkarnak is. Tanulmányait a koppenhágai Királyi Zeneakadémián folytatja.

Az STV2  riportfilmet is csinált, a riport megtekinthető az alábbi linken,  a 19:54 perctől itt:

http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/7782/61597 

Opera- és operettest a Labirintusban