Foto: gimi

Iskolánkba látogatott a vajdasági megye delegációja, élén a vajdasági kormány alelnökével  Dr. Nyilas Mihállyal, kiket elkisért Pozsony-megye alelnöke, Németh Gabriella is…/ag

Szerb és Pozsony-megyei delegáció a Szenczi Molnár Albert Gimnáziumban és MTNY Szakközépiskolában

 2015. szeptember 17-én iskolánkba látogatott szerb és Pozsony megyei delegáció   Nyilas Mihály, vajdasági megyei alelnök, Dr. Zdravko Zivkovic, megyei titkár, és a verseny szerzője, Macko Zsuzsanna, oktatási szakértő a nemzetiségi nyelvekben, Dr. Németh Gabriella, megyei alelnök, Matilda Kropáčková, Pozsony megye protokol felelőse, Anna Poliačiková, Pozsony megye  otatásügyi referense, akik megismerekedtek az iskolánkkal, és a kisebbségi iskolák szlovákiai oktatási rendszerével. Iskolánknak felajánlottak a partneri lehetőséget egy vajdasági magyar tanítási nyelvű középiskolával. A vendégeket megajándoztuk iskolánk emlékkiadványával.

 

Festival of Mind verseny – 2015. szeptember 18.

 A nemzetközi verseny szlovákiai fordulójának helyszíne a Grössling utcai gimnázium volt. Iskolánk 19 tanulója vett részt a versenyen. A verseny a diákok kreativitására összpontosított, ahol mellőzték a szokványos bonyolult szabályokat. A verseny lényege az volt, hogy a diákoknak a kapott 24 darab Doris nevű színes nyolcszögekből kellett különböző alakokat, alakzatokat kirakni.  A verseny 90 percig tartott és két részből állt: 1. rész: minimálisan három alakzatot kellett minden diáknak készítenie, erről fotodokumentáció készült, 2. rész: diákjainknak le kellett íni angol nyelven öt perc alatt azt, hogy milyen változásokat kívánnak, szeretnének a megyei alelnöktől, Dr. Németh Gabriellától, Pozsony megyében.

A munkákat tíztagú bizottság fogja értékelni az elkövetkezendő időszakban, várható eredményhirdetés december közepén lesz. A győztes versenyzők továbbjutnak a nemzetközi döntőbe, amelyre a vajdasági Újvidéken kerül sor. 

Gimnáziumunk vajdasági kapcsolatai: