Foto: AgárdyGábor

A hagyományokhoz híven a helyi Csemadok alapszervezete is bemutatta karácsonyi koncertjét, amelyen felléptek a nagyovisok, az Alapiskola, a Gimi és a Csemadok mellett működő népi gyermektánccsoport  a Pósfa zenekarral együtt…/ag

Bevezetőként Szőcs Réka és Bognár  Tamás énekeltek duettben két számot. A nagyovisok hóembereknek öltözve kápráztatták el a közönséget, megérdemelten kapták meg a Rákóczy Szövetség ajándékát Duray Rezsőtől, a Szenc és Vidéke Társulás elnökétől. Az alapiskolások a Mikulással összefüggő jelenettel jelezték a karácsonyi időszak közeledtét. A gimnazisták és szakközépiskolások  zenés bemutatóval hozták a jó formájukat – csak így tovább – ilyet már régen láttunk! A Strešňák-tánccsoport a Pósfa-zenekarral pedig extra produkciót mutatott be. Öröm volt látni, hogy gyermekeink a pedagógusaink vezetése alatt  vidáman készülnek a karácsonyi ünnepekre.

A koncerten kapott adományokat a Csemadok felajánlja a gyengébb szociális helyzetben lévő diákoknak, akik az Óvodában, Alapiskolában vagy a Gimnáziumban tanulnak. A szép koncertet Németh Gabriella Pozsony-megye alelnöke moderálta.

 


A karácsonyi koncert élményfotói: