Fotó: Németh Tibor, Árva Péter

 Szenci hívők kis csoportja – a bérmálás szentségére készülő fiatalok, kísérőikkel, Pammer Tamás diakónus vezetésével (dunaszerdahelyi és komáromi fiatal hívőkkel egyaránt) szombaton részt vettek Ferenc pápa magyarországi látogatásának második napján a fiatalokkal tartott találkozóján, Budapesten a Papp László Sportarénában. Vasárnap pedig a szenciek és környékbeliek vették részt a pápai szentmisén…/nt, ag 042

A zsúfolásig megtelt arénában a keresztény magyar fiatalok énekkel dicsőítették Istent (Forráspont - az Egy nap Jézusért rendezvény keretein belül) és várták Ferenc pápa érkezését, majd hallgatták szívhez szóló, őszinte tanítását a megbocsátásról, a fiatalok álmainak megvalósításáról, a bátorságról illetve a csendről, a benne lévő imádságról - párbeszédről az Istennel. Ferenc pápa a beszéde végén magyarul mondta ki: „Köszönöm!”
A közös Úr imája után, fogadtuk a Szentatya áldását, és távozása után szentségimádással folytatódott, illetve ért véget a szombati program.
Az öröm, az érzés, amelyben részesültünk, mérhetetlen volt és bízunk, hogy fiataljaink lelkileg erősödve fogják majd várni a további bérmálkozási felkészülési óráikat, valamint magának a bérmálkozás szentségének kiszolgáltatását.

Vasárnap hajnalban volt az indulás, a Kossuth-tér zsúfolásig megtelt, ugyanúgy a környező utcák és terek, ahol nagyméretű kivetítőkön lehetett követni a szentmisét. A pápa újból megismételte magyarul: „Isten áldd meg a magyart!“

Pápalátogatás Budapesten