Fotó: Agárdy Gábor

 Az ökumenikus istentisztelet a Szózat eléneklésével kezdődött, majd Zsidó János és György András igehirdetése tette teljessé. Az emlékbeszédet Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó mondta. Új alkotásukat a Reiter-Duó mutatta be. Majd Apponyi Albert gróf sírjának megkoszorúzása következett...

Az ebéd után Éberhard polgármester-asszonya kért szót, majd Bárdos Gyula a Csemadok országos elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Utána Szili Katalin fejezte be ünnepi beszédét. Történelmi távlatokban Dr. Schwarczwölder Ádám, PhD, fejtette ki véleményét a trianoni döntés viszonylatában, rámutatva a döntés későbbi katasztrófális következményire. Befejezésül a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészetri Szakgimnázium diákjainak előadását hallgathattuk meg. Nekem a stabil ötszólam nagyon tetszett, a gitáros szinte profi volt.

Kisérőprogramként Szeif Gujber Gabriellla festményei voltak megtekinthetők, amikről a sajátos fényvisszaverődési tulajdonságok miatt nem lehetett minőségi fotókat készíteni (az üvegborítás tükrözte a környezetet). Sajna, mert szépek voltak.

Az Összetartozás Napja Éberhardon