El tudom képzelni, hogy Čaputová elnök-asszony Prágában a két kampánystáb között – féluton –  egy felfűtött sátorban, körülállva felfegyverzett testőrökkel, bestartolt páncélozott autóval várta a cseh elnökválasztás eredményét (szerk.)...

- – – – – – – – – – – – – – – -
Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök megérkezett Petr Pavel választási központjába. Személyesen gratulált az újonnan megválasztott cseh elnöknek, és elmondta, hogy rendkívül boldog a győzelem miatt, mert a szomszédainknak olyan államfője lesz, aki tiszteletben tartja a demokratikus értékeket, és akinek ereje a békéből fakad.

Ezen a ponton már borítékolhatjuk is, hogy habzó szájjal fogja követelni Ukrajnának a béke erejéből fakadó fegyvereket, Čaputovával kánonban. Ami pedig a demokratikus értékeket jelenti, nos, minden egyes globalistának a szájára kéne ütni, amikor ezt a lerágott gumicsont fogalmat használja, mert nagyjából azt jelenti, hogy azt sem tudja, miről beszél.

„Úgy gondolom, hogy nincs két olyan nemzet a világon, amely annyira közel állna egymáshoz, mint a csehek és a szlovákok. Ez az emberi közelség az oka annak, hogy minden nagy pillanatban együtt örülünk. Az elnökké választás pedig tagadhatatlanul ilyen nagyszerű pillanat” – mondta Čaputová elnök asszony Petr Pavel megválasztása után a székházban.

Akkor örülhetnek majd igazán, ha végleg felprédálja az általuk kiszolgált Nyugat mindkét országot – jól mondja, Pavel ennek megvalósítása kapcsán valóban újabb reménysugár.

„Az újonnan megválasztott elnök győzelme egyben a remény győzelme is” – minden olyan reményé, ami nem csak egy szuverén ország, de egy kontinens jogos önérdekeivel áll szemben.

Reméljük, hogy a tisztesség és az őszinteség nem gyengeség, hanem erősség, amely győzelemhez vezethet, még a politikában is – zárta beszédét.

Mindeközben az Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápoló Andrej Babiš cseh elnökjelölt elismerte választási vereségét, és gratulált ellenfelének az elnökválasztás második fordulójában aratott győzelméhez. Azt kívánta, hogy ellenfele legyen a Cseh Köztársaság valamennyi polgárának elnöke.

Petr Pavel lesz a második elnök, akit közvetlenül a Cseh Köztársaság polgárai választanak meg. A csehek először 2013-ban választottak államfőt, előtte a parlament választotta meg.

Harras Rudolf
forrás: piros7.es