Fotó: Duray Zoltán, Vysztavel Csaba (1. és utolsó 8 fotó)

 A Szenc és Vidéke társulás járási ünnepséget szervezett, amelyen köszöntötték és megajándékozták a már elsősöket és szüleiket, akik úgy döntöttek, hogy gyermeküket magyar tanítási nyelvű iskolába fogják járatni. A rendezvényre meghívást kaptak az óvodások szüleikkel és az ezévben született kisbabák szüleikkel, nagyszüleikkel.../dr098

Duray Rezső, a már több mint húsz éve megalakult Szenc és Vidéke társulás elnöke megnyitó beszédében tájékoztatta a jelenlevőket mindazon sokirányú támogatásról, amelyben részesít bennünket a Magyar Kormány és a Rákóczi Szövetség.
Augusztus 21-én nagy örömmel vettük át Budapesten a 21 személyes autóbuszt, amely főleg a szenci magyar alapiskola diákjait szállítja az iskolába. Többen már meg is kapták a számlájukra a Magyar Kormány oktatási-nevelési támogatását jelentő 260 eurót.

Jelentős mindaz a támogatás is, amelyben a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően részesülnek a karácsonyi ajándékok formájában az óvodások, vagy az elsősök akik iskolástáskát kaptak a beíratáskor és ma 10 ezer forintot vesznek át. Ebben az évben már több diák vett részt járásunkból Magyarországon a teljesen ingyenes nyári Anyanyelvi táborban, amelyre minden évben külön autóbusszal utaznak az érdeklődők.

A szép számmal megjelent vendégek közül beszédet mondott Magyarország Miniszterelnöki Irodáját vezető Nagy János államtitkár, a Rákóczi Szövetség elnöke Csáky Csongor, a CSEMADOK országos elnöke, a Szövetség Szenc városi képviselője Bárdos Gyula. Az iskolások színvonalas műsora után a 40 elsős és a megjelent 14 kisbaba szülei átvették a Rákóczi Szövetség és a Szenc és Vidéke társulás ajándékát.

Kedves magyarországi vendégeink a rendezvény után megtekintették városunk nevezetességeit, megkoszorúzták Szenci Molnár Albert szobrát és meglátogatták az iskolát, tantermeket és megtekintették az iskolaautóbuszt. Egy videó is megtekinthető itt.

U.I.: (szerk.) köszönet Duray Zoltánnak és Vysztavel Csabának a sok szép fotóért. 

Elsőseink és újszülötteink megajándékozása