Fotó: Agárdy Gábor

Mivel két hét múlva, szeptember 30-án parlamenti választások lesznek, a Szövetség - Aliancia politikai párt is megtartotta szenci kampányestjét…/ag094

Jelen volt a párt elnöke Forró Krisztián, aki elmondta, hogy a szlovákiai magyarok gondjait hatékonyan csakis a Szövetség tudja képviselni, a szlovák pártoknak szinte nem létezünk. Megjelent még a zoboraljai térség képviselőjelöltje Prešinská Laura mellett a szenci járás három képviselőjelöltje Bárdos Gyula, Neszméri Tünde és Klenovics Gábor. Forró Krisztián bevezető beszéde után a képviselőjelöltek is kifejtették a Szövetség elképzeléseit a választásokra és ismertették céljaikat a szenci járást illetően is. A legkisebb (egyéves) jelenlevő kislány is beszélni szeretett volna, de apukája még nem engedte meg :-).

Utána a Republic Tribute Band örökzöld és újabb Republic-slágereket adott elő, amelyeket a közönség velük énekelt. A végén felállva, vastapssal köszönték meg a nagyszerű kortesprodukciót. Búcsúzóul a párt mindenkit a választásokon való részvételre buzdított. 

A Szövetség kampányestje Szencen: