Iskolánk tanárai és diákjai mindig aktívan bekapcsolódnak a Szenczi Molnár Albert Napok rendezvényeibe. Már hagyománnyá vált, hogy a Csemadokkal együttműködve intézményünkben vendéget fogadunk, és iskolánk diákjai zenés összeállítást adnak elő. (kzs)

Szenczi Molnár Albert teremtette meg az első tudományos magyar nyelvtan kutatását. Református lelkész volt, a késő humanista irodalom jeles alakja, a legnagyobb hatású zsoltárfordító. A Pozsony megyei Szencen látta meg a napvilágot református molnárcsaládban.

Iskolánk 64 éves múltra tekinthet vissza. Ezalatt az idő alatt számos változáson mentünk keresztül. Az egyik ilyen változás az volt, hogy 2001-ben, 21-évvel ezelőtt sor került a gimnáziumunk ünnepélyes névfelvételére. Iskolánk névadója Szenczi Molnár Albert lett. Szenc városának híres szülötte. Sajnos 2020-ban elballagtak az utolsó gimnazistáink, azóta szakközépiskolaként működünk, az óvodapedagógia és nevelői szakot valamint a logisztika szakot kínáljuk.

Ami viszont nem változott, az az, hogy iskolánk tanárai és diákjai mindig aktívan bekapcsolódnak a Szenczi Molnár Albert Napok rendezvényeibe. Mostanra már hagyománnyá vált, hogy a Csemadokkal együttműködve intézményünkben vendéget fogadunk, és iskolánk diákjai zenés összeállítást adnak elő. Diákjaink felkészítői ebben a tanévben Bándy Katalin és Simon Anita tanárnők voltak. Diákjaink műsora az alkalomhoz méltó megemlékezés volt Molnár Albertre, születésének 448. évfordulóján.

Ez évi vendégelőadónk Zsapka Attila volt, akit már többször fogadtunk iskolánkban. Zsapka Attila megzenésített verseket adott elő, hogy népszerűsítse az énekelt vers műfaját. Nem volt könnyű dolga, hiszen a hallgatóközönség egy része ovis volt, de helytállt. Zsapka Attila kitűnő hangulatot teremtett, tartalmas, szép volt az előadás.

A műsorok után vendégeink, valamint iskolánk diákjai és a vezetőség, elhelyezték koszorúikat Szenczi Molnár Albert domborművénél. Az ünnepség végén elénekeltük közösen a himnuszt.

Galéria