Megtartotta alakuló ülését a Szövetség MKP Platformja a Szenci járásban. Járásunkban 14 helyi szervezete volt a Magyar Közösség Pártjának, ezek alakultak át platformmá az elfogadott egyesülési szabályok szerint…/ag009

A 13 faluban ezek alkotják a Szövetség pártot is, hiszen nem alakult sem Híd, sem Összefogás platform. Csak Szencen alakult meg a Híd platformja, és alakulófélben van az Összefogásé, így a járási székhelyen két platform hozta létre a Szövetség helyi szervezetét.

Az eredeti tervek szerint a 2022. február 20-án megtartott ülés után megalakult volna a Szövetség is, arra azonban nem kerülhetett sor, mivel az Összefogás platform még nem alakult meg, illetve a csoportosulás tagjai nemrégiben léptek át az MKP platformból, és az alapszabály értelmében három hónapig nem választhatóak tisztségbe.

A járási ülésen a megyei képviselők beszámoltak a megyei eseményekről, Pomichal István kiemelte, sajnos a busz szolgáltatással még néhány hónapig gondok lesznek, Gujber László pedig azt mondta el, sajnos kevés útszakaszt sikerült felújítani, amit nagy hiányosságként értékel a megyei önkormányzat részéről.

Az ülésen lemondott Duray Rezső, aki az MKP megalakulása előtt az MKDM járási elnöki tisztségét is ellátta. Több mint harminc évig szolgálta a járás magyarságát, mint járási pártelnök. A tisztségbe Neszméri Tündét választották, aki a dunasápújfalusi helyi szervezet elnöke, önkormányzati képviselő és a Szövetség Döntő Bizottságának tagja. Az MKP platform járási elnökségének tagjait is megválasztották a küldöttek: Bárdos Gyula, Gujber László, Klenovics Gábor, Németh Gabriella és Pomichal István személyében.

Az ülésen Bárdos Gyula, a Szövetség elnökségi tagja többek között az ősszel esedékes választásokról szólt, kiemelve nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a helyi és a megyei választások együtt lesznek, így valószínűleg a megyei választásokon is magasabb lesz a részvételi arány, ami a magyar politikusoknak nem kedvez.

Zárszavában Neszméri Tünde kiemelte: csak akkor van esélyünk a megmaradásra, ha a szekeret egy felé húzzuk, és valóban összefogunk. A célunk csak az lehet, hogy a magyarság fennmaradjon a Szenci járásban is.

Neszméri Tünde, a Szenci-járás MKP-platformjának elnöke 

U.I.: (szerk.) Köszönet Duray Rezsőnek a 32 éves szolgálatért, Isten tartsa meg továbbra is erőben-egészségben! Az új elnöknőnek és járási elnökségnek pedig sok sikert!

Megalakult az MKP-platformja a szenci járásban