Fotók és utómunkálatok: Fekete Márta, Neszméri Tünde 

2022. június 27-én (hétfőn) Dunsápújfalun tartotta alakuló ülését a Szövetség párt Szenci járási szerve. A konferencián jelen volt Forró Krisztián, a párt országos elnöke is. ../fm 047  

A köszöntőben Neszméri Tünde elmondta, a községben több mint 50 éve nincsen magyar iskola, a magyarság részaránya 13 százalék, ennek ellenére próbálják felkarolni a magyar családokat, magyar rendezvényeket tartanak.

Duray Rezső, titkár ismertette, hogy a járásban 14 helyi szervezete van a Szövetségnek, ebből csak Szencen alakult meg mind a három platform, a községekben csak az MKP platform alakult meg, így az a Szövetség helyi szervezete is.

A konferencián megválasztották az elnököt, Neszméri Tündét, és az elnökséget, melynek tagjai: Bárdos Gyula, Csuka Attila, Gujber László, Heringes Tibor, Kiss Pál, Klenovics Gábor, Németh Gabriella, Németh Tibor, Pomichal István, Polák Zoltán, Szabó Imre.

Forró Kirsztián kiemelte, a Szövetség az összes nemzetiséget kívánja képviselni, akik velünk együtt élnek, ezért van benne a nevünkben a magyarok, nemzetiségek, régiók. Gujber László megyei képviselő ismertette a választási körzetek határait és elmondta a minket érintő körzetekben csak Szencen történt változás, innen két mandátuma lesz a jásárnak. Bárdos Gyula a megyei választásokra való felkészülésről szólt, kiemelve sajnos nem leszünk olyan széles koalíció tagjai, mint az előző alkalmakkor. Azt is elmondta, eddig csak két körzetben vannak jelöltjeink: Szencen, a XXI. körzetben Klenovics Gábor és Námeth Gabriella, és a Szencet körülvevő falvakban, a XXII. körzetben Neszméri Tünde. A XXIV. körzetben még keresi a párt a megfelelő jelöltet, illetve felmerült annak lehetősége is, hogy független jelöltet támogat majd a Szövetség.

Neszméri Tünde megválasztott elnök megköszönte a bizalmat, kiemelte, csak akkor leszünk sikeresek, ha az összetartozást és a szövetséget komolyan gondoljuk. Azt kell keresnünk, ami összeköt, a közös pontokat, ebben az esetben sikeresek lehetünk szülőföldünkön.

Fekete Márta

Megalakul a Szövetség a Szenci járásban: