Második túránk – Gidrafa-Vöröskő is jól sikerült, ragyogó idő, lelkes kis csapat, vidám hangulat. Ez jellemezte a tegnapi túránkat…/szj 040

Gidrafáról indultunk, ahol megtekintettük a Pálffy János építtette csodálatos kastélyt – igaz csak kívülről, nem ez volt a fő célunk. Innen folytattuk utunkat Vöröskő felé, a Gidra-patak mellett haladva, kellemes erdei környezetben.
Ezúttal Korpás Árpád idegenvezető is csatlakozott hozzánk, aki végig segítette a csapatot a tájékozódásban és természetesen nagyon érdekes történelmi információival. Az út nagy részét sík terepen tettük meg, majd az utolsó szakaszon volt egy kis emelkedő, de hősiesen legyőztük. Kis pihenő után megtekintettük a vár pincéjét, majd az állandó tárlatot. Mivel tegnap hivatalos idegenvezetés nem volt a vöröskői várban, mi kivételes helyzetben voltunk, hogy saját idegenvezetővel rendelkeztünk. Ezúttal is köszönjük Korpás Árpádnak a tartalmas, és érdekfesztő előadását. Várjuk a jövőben is!

Köszönet illeti a csapat többi tagját is, akik egyre lelkesebbek. A visszaúton – bár már közel jártunk a 20 km-hez – viccek mesélésével múlattuk az időt.


2. látogatás Vöröskőn