Fotó: Duray Rezső

 Már két éve annak, hogy elhunyt a szenci származású Halzl József,, aki 1990-től 2018-ig a Rákóczi Szövetség elnöke volt. Szombaton a Rákóczi Szövetség Halzl József Emlékkonferenciát szervezett Budapesten a Millenáris Parkban, amelyen járásunkból Bárdos Gyula és Duray Rezső vett részt.../dr098

A konferencián Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnökének köszöntője után, egy visszaemlékező kisfilm levetítésére került sor, majd Bárdos Gyula, a CSEMADOK elnökének megemlékezése hangzott el Halzl Józsefről.
A konferencia közéleti blokkjában előadást tartott Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára, Forró Krisztián, a Szövetség párt elnöke és további neves személyiségek.
A Halzl Józsefről elnevezett díjat Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kapta, akit Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója méltatott. A díjat Őry Péter, a Rákóczi Szövetség Alapítványa kuratóriumi elnöke, Vathy Magdolna, Halzl József özvegye és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke adták át. A kultúrműsorban zongorán közreműködött Hegedűs Endre, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész.

Duray Rezső

Halz József Emlékkonferencia