A XXII. TUDOK, azaz a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei konferenciája, melyre a a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban került sor 2022. április 8-án és 9-én 12 szekcióban, befejeződött... 

A "Család- és életpályakutatás, kultúrtörténet" szekcióban iskolánk kilencedikes diákja, Németh András 1. helyzést szerzett !!!

„A tehetség mögött köznapi szavak rejlenek: szorgalom, szeretet, szerencse, de mindenekelőtt a kitartás” - idézi a TUDOK műsorfüzete James Arthur Baldwin gondolatát, mi még hozzátesszük, hogy esetünkben a család ereje is a siker egyik titkává vált, hiszen András mentora édesapja, Németh Tibor volt.

Gratulálunk, és végtelen büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a diáktudósok legjobbika iskolánk diákja!

A TUDOK a tudományos diákélet csúcsa. Eljutni rá minden tudománnyal foglalkozó magyar diák álma. Iskolánk diákjai pedig a Felvidék legjobbjaiként ötödik alkalommal vehettek részt ezen a kiemelkedő eseményen. Alapiskolásként az egyetemi felvételikre készülő harmadikos-negyedikes gimnazisták közt versenyezni, sőt, nyerni, a legtöbb, amit egy magyar diák Magyarországon elérhet.

Matus Mónika, igazgató-asszony
Szenczi Molnár Albert Alapiskola – Szenc

 A www.szenc.sk honlap szerkesztősége is gratulál Andrásnak az elért sikerhez! 

A TUDOK diákköri konferencia szenci győztese