Fotó: Agárdy Gábor, Neszméri Tünde

A Rákóczi Szövetség és a Szenc- és Vidéke Társulás meghívta a szenci és környékbeli ovisokat és szüleiket, hogy együtt gondolkodjanak a magyar iskolába való beiratkozás előnyeiről. A bejáratnál ajándékkal kedveskedtek a rendezők, a gyerekek többféle mesekönyvet és csokoládét is kaptak… /ag105

Duray Rezső (a Társulás elnöke) megnyitója után Matus Mónika, az Alapiskola igazgatója szólt a gyerekekhez és a szülőkhöz. Röviden vázolta az anyanyelvi iskola előnyeit más oktatási nyelvű iskolákkal szemben. A Szenczi M. Albert Óvoda gyerekei egy rövid kultúrműsorral kedveskedtek a megjelenteknek, majd Duray Rezső egy kis frissítőre hívta a gyerkőcöket.
Közben megérkezett a magyarországi küldöttség, a Rákóczi Szövetség képviselője Katona Flóra ecsetelte, hogy a Szövetség az új iskolatáska és ösztöndíj mellett egész tanulmányaik alatt segíteni fogja a tanulókat, kirándulások, táborok, versenyek, stb. szervezésével.
Ezután Balatoni Kata néptáncpedagógus foglalta le interaktív módon az ovisokat, akik azonnal bekapcsolódtak a foglalkozásba, amit egy közös fotózás fejezett be . 

Adventi délután ovisoknak: