Fotó: Agárdy Gábor 

A Szövetség-Aliancia párt tartotta taggyűlését Szencen, ahol Klenovics Gábor a párt elnöke vázolta a találkozó programját, majd egyperces csenddel emlékeztek a közelmúltban elhunyt Kovács Zoltánra…/ag049

A helyhatósági és egyben a megyei választások október 29-én lesznek, a párt fontosnak tartja az egységes fellépést. Ennek érdekében ma jóváhagyta, hogy a párt hiányzó alelnöke Németh Tibor legyen, valamint Heringes Tibor az Elnökség tagjává válhasson. Meghallgattuk önkormányzati képviselőink (Németh Gabriella, Galambos Rudolf) beszámolóját, valamint Bárdos Gyula tájékoztatta a jelenlévőket a megyei választási helyzetről.
Az elnökség előterjesztette az önkormányzati képviselőjelöltek névsorát, amit a taggyűlés titkos szavazással jóváhagyott:
Bárdos Gyula, Csuka Attila, Galambos Rudolf, Klenovics Gábor, Mészáros Miklós, Németh Gabriella, Németh Tibor, Polák Zoltán, Simon Bence, Szabó Gabriella személyében.
Mészáros Miklós és Simon Bence igazolták távolmaradásukat.

A taggyűlés meghagyta a szabad politikai mozgásteret az Elnökségnek abban is, hogy a körzetek képviselő-jelöltjeinek elosztását később döntse el. A polgármesterjelölteket illetően döntés nem születhetett, mert nem ismertek az indulók.
A vita után pedig szokásosan egy kis frissítőre invitálták a megjelent tagságot.

A Szövetség taggyűlése Szencen - 2022-06-26: