Fotó: Agárdy Gábor 

Csaknem egy évtizedes erőfeszítések után sikerült a Kisfaludy-sírok felújítása és áthelyezése egy méltóbb, könnyebben megközelíthető helyre…/ag088

Ennyi ideig tartott megalkotni azt a keretet, amely a város költségvetésében helyet ad az ilyen jellegű helytörténeti és kultúramegőrző kezdeményezéseknek.

A déli ünnepség szavalatokkal és énekekkel kezdődött. A mintegy 70 résztvevő Klenovics Gábor, a Szövetség helyi elnökének bevezetője után meghallgatta Strešňák Gábor múzeumigazgató szakértő szavait a Kisfaludyakkal és a sírokkal, valamint felújításukkal kapcsolatban. Németh Gabriella képviselő-asszony pedig vázolta az utat, amely a város ilyen jellegű beruházásait illeti és megköszönte a városi képviselőknek a támogatást.

Dušan Badinský polgármester -  igérete ellenére – nem jelent meg, biztosan valami komoly ok lehet a háttérben.

Bošňák András káplán úr pedig rövid fohász után megáldotta a felújított síremlékeket és befejezésül a jelenlévők elhelyezték mécseseiket és koszorúikat, majd elénekelték nemzeti imánkat.

Köszönet illet mindenkit, aki bármilyen módon hozzájárult a Kisfaludy-sírok áthelyezéséhez és felújításához! Óvjuk nemzeti értékeinket!

A felújított Kisfaludy-sírok megáldása