Foto: Duray Rezső

A Magyarok Nagyasszonya ünnepe alkalmából meghirdetett máriatali zarándoklaton a szép számban megjelent zarándokok előrejelzéseknek megfelelően esernyőkkel, esőkabátokban vettek részt…/dr101

Az autóbuszok és a személyautók számából is kiindulva idén is nagyon sok hívő látogatott el a Kis-Kárpátok nyugati nyúlványainál fekvő ősi kegyhelyre. A szabadtéri szentmise előtt a lelki program Albán József atya elmélkedésével kezdődött a Három mondat Máriához címmel. Az ünnepi szabadtéri szentmise főcelebránsa és szónoka Orosch János nagyszombati érsek volt, aki a szentmise előtt köszöntötte a Remény katolikus hetilap főszerkesztőjét, Herdics György kanonokot és  Pásztor Zoltán, kassai püspöki helynököt. 

A szép számmal megjelent papság részvételével bemutatott szentmise szokásosan a himnuszok eléneklésével ért véget. A szentmisét a kellemetlen időjárás ellenére szebbé tette Bacsfa-Szentantal plébánosának Sranko Lászlónak orgonajátéka és énekkarának színvonalas éneklése. 

A zarándokok meglepetéssel vették tudomásul, hogy a templom kertjét és völgyben a kápolnák  mellett a szép füves területet vaddisznók túrták fel. 

Esős máriavölgyi zarándoklat: