Foto: AI

A Napfényes fesztivél programjának keretén belül fellépett  Alapiskolánkban a Csavar Színház az „ASSSZONY!!! avagy a Buták versenye“  című népmesefeldolgozással…/ag086

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni a másikat, aki egyszerre ugyanolyan, mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat.

A mesék eltűnt korok bölcsességével tanítják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket.

Az előadás a Buták versenye magyar és a Tél című cigány népmese segítségével, humoros megközelítésben mutatja be a férfi és nő közti állandó konfliktust. Lélekfrissítő képet tár a nézők elé, amely nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segíti hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez.


Napfényes Fesztivál: ASSSZONY!!! avagy a Buták versenye: