Foto: Agárdy Gábor

A 2019-es évben első lakossági fórumát tartotta meg a szenci MKP, amelyen mintegy nyolcvan párttag jelent meg.  A hagyományos évzáró beszámolót a szenci alapszervezet elnöke Duray Rezső tartotta, aki részletesen beszámolt az elmúlt év gazdag programjáról és a történtekről. Ezt az alapszervezet pénzügyi beszámolója követte…/ag 011 

Utána szó volt az őszi helyhatósági választásokról és az elért eredményekről, amely megmutatta, hogy az MKP  megtartotta képviselői számát Bárdos Gyula, Galambos Rudolf és Németh Gabriella személyében. A képviselők beszámoltak a választási időszak utáni eseménykről is, kitérve a városi költségvetés problémás elfogadására, amelynél az MKP klubja kezdeményezőként lépett fel. Szóba került a márciusi elnökválasztás is. Utána a Városi Hivatal elöljárója Répássy Jarmila ismertette az új hulladékgazdálkodási rendeletet és annak hatását a város költségvetésére. Számos jelenlévő vitázott, amelynek eredményeként kialakult az a nézet, hogy egy évig meg kell hagyni a hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzetét, hogy megbízható statisztikai adatokhoz juthasson a Városi Hivatal.

Majd az alapszervezet felvett két új tagot is, amivel a szenci tagság száma csaknem eléri a százat. Utána Duray Rezső ismertette a közeljövő programjait, beleértve a helyi Csemadok-akciókat is. Felhívta a figyelmet a Magyar7 hetilap megrendelésének a lehetőségére. Végezetül egy kis frissítőre hívta meg a megjelent tagságot.

MKP-lakossági fórum