Foto: Agárdy Gábor

 Zenei csemege volt a jelenlévőknek a szlovákíaí, magyarországi és ausztriai fiatalok fellépése a somorjai Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskolában, ahol Erkel Ferenc Bánk Bán operájának keresztmetszetét hallhattuk. A nyolc énekesből csak ketten beszélték a magyart, a többiek idegen nyelvként énekelték. Melinda szerepét Ballán Viktória szenci énekes énekelte. Vele együtt szerepelt férje - Pavol Oravec is – Ottó szerepében.../ag105

A fellépést a Harmonia Seraphica Polgári Társulás szervezte, támogatta a Nemzetiségi Kisebbségek Kulturális Alapja. Vikink csengő szopránja uralta az előadótermet, a színpadi történés és mozgás a korabeli kosztümökkel nem is hiányzott, mert így volt lehetőség Erkel Ferenc zenéjére koncentrálni, amit Oksana Zvineková mesteri szinten reprodukált egyetlenegy zongorán. 

7bank ban operakeresztmetszet 

Szívből gartulálunk Ballán Vikinek és további sok szakmai sikert kívánunk neki és férjének is! (Amúgy Zsuzsa nővére Moszkvában énekelt a napokban...tehetséges Ballán-lányok!). Büszkék lehetnek rátok a Szenciek!

Bánk Bán operakeresztmetszet Somorján a szenci Ballán Vikivel: