Foto: ai

A tudomány hete (2019. november 11-15.) egy győri tudományos kirándulással kezdődött, melynek során harminc tanulónk a MOBILISban tudományos kísérletekben vett részt a fenntartható fejlődés témakörében: méréseket végeztek az üvegházhatásról, napelemes kisautót készítettek, húszan pedig a győri állatkertben állatbiológiai előadáson vettek részt…/mm121 

Kedden Holló –Szabó Ferenc , az ELTE Matematikai Múzeumának igazgatója adott elő kísérletekkel és bemutatókkal fűszerezve a tudomány csarnokában a matematika érdekességeiről.
Szerdán Tóth Tibor elmagyarázta, mik a hoaxok, az álhírek, a propaganda, amelyet egy kísérlettel be is mutatott, majd Krascsenits Zoltán vegyészmérnök a „tudományosnak” nevezett álhíreket cáfolta meg. Csütörtökön sor került a IV. természettudományi diákkonferenciára, ahol a hét diákelőadót Dr.h.c. prof. Ing. Mészáros Alajos, PhD egyetemi tanár, Hamerlik László docens, Miklós Péter egyetemi tanár, Fedorová Janka doktornő értékelte.
Ugyanaznap a Daphne polgári társulás a hulladékszelektálással kapcsolatos worksopot tartott.A péntek először a kicsiké volt, Veress Péter apuka, a SOLAR csillagvizsgáló Szenc tagja, irányítása alatt az univerzum születéséről szóló filmet néztek meg a mobil planetáriumban az alsó tagozatosok, majd Papp Boglárka vezetésével játszóházi délelőttre került sor, illetve Bögi Eszter, a Szlovák Tudományos Akadémia kutatója mutatta be a gyerekeknek, mi történik, ha stresszhelyzetbe kerülnek.

A tudományos hét támogatója a Bethlen Gábor Alap és Pósa Lajos volt.

Alapiskolánk tudományos konferenciája: