Foto: Agárdy Gábor

A majdnem 60 tagú Möggyes Gyermek Néptáncegyüttes tízéves gálaműsora egy évtizedre visszanyúló, visszaemlékező filmvetítéssel kezdődött. Majd Korpás Árpád bekonferálta  a Kismöggyes és a Nagymöggyes első műsorblokkját.../ag029

A nézők között foglalt helyet városunk polgármestere Dušan Badinský, valamint Jarmila Répássyová hivatalvezető is. Ott volt Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke kedves nejével együtt.
A jubileumi fellépés erősen és dinamikusan kezdődött, a kisérő Pósfa zenekar is kitett magáért. A vendégszereplő vágkirályfai Muskátlis Néptánckör is szép, élvezetes teljesítményt nyújtott. Majd zenekari blokkok is váltották a táncosokat, külön élvezet volt hallgatni a tárogatót. A kétórás élvezetes előadás végén megköszönték a Strešňák-házaspár tízéves munkáját, valamint azokét, akik közreműködtek velük az elmúlt évtized során. Nem kell sok szóbeli méltatás, a képek magukért beszélnek. A közönség a végén állva, hosszasan tapsolta meg a fellépőket.

A csoport fő támogatói közt idén is megtalálható Szenc városa és a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának Csoóri Sándor Programja.

Köszönet Strešňák Gábornak és Dagmarnak az elmúlt évtized munkájáért és a mai nagyszerű és felemelő fellépésért!

A Möggyes tízéves jubileumi gálája