Foto: Agárdy Gábor

Kezdetét vette az 5. Szenci Borfesztivál. Pénteken 18 órakor Juraj Droba Pozsony-megye elnöke, Dušan Badinský polgármester és Ľudovít Szabo, a Jungpereg 1632 borászegylet képviselője megnyitották az idei borbemutatót. Fényképes híradó 2019.7.26…8.3…/ag078 

A fesztivál augusztus 3-áig tart, mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Harapnivaló is akad bőven, a borkorcsolyától a nehezebb falatokig is. A nagy meleg ellenére megtelt a sátor, sok ismert személyiség is megjelent és fogyott a hűtött, finom nedü.
Elég szomorú, hogy szenci magyarokat csak elvétve találni, pedig itt lehet beszélgetni is a jó borok mellett.

Hétfőn már páran voltak kinn, de több szencit vártam. A Mátyus-féle szalonnás-hagymás-sajtos-tejfölös lepény  mennyei volt! Városi képviselővel a pár nap alatt csak eggyel találkoztam, az sem bort ivott. 

Szerdán már jobb volt a részvétel, a fotók is bizonyítják. Tóth Péter is remek lepényt és töltött lángosgolyókat hozott, Mátyus Sanyi sem adta alább. 

Csütörtökön átlagos volt a látogatottság, az időjárás viszont ideális volt. A két kuka megtelt üres borosüvegekkel, gondolom, a város holnap elviteti. A zene is jó volt és bővült a harapnivaló kínálata is. 

Szombaton az este nehezen indult a bizonytalan időjárás miatt, de végül minden jól sikerült. Viszontlátásra egy év múlva! 

5. Szenci Borfesztivál