Margitkánk! Késve bár, de annál nagyobb szeretettel gratulálunk az országos Csemadok Közművelődési Díj átvételéhez! Mi, szenciek, még sok sikert kívánunk és Isten áldását kérjük Rád!... 

Margitka foglalkozása könyvtáros, jelenleg a szenci múzeum előadója. Könyvtárosként Szenc magyar közművelődésének egyik meghatározó alakja, a Csemadok alapszervezet vezetőségének tagja a hatvanas évek közepétől. Ott állt a Szenczi Molnár Albert Napok bölcsőjénél. Feladata a szervezetben főként az irodalom, irodalomnépszerűsítés, a képzőművészeti tárlatok szervezése volt. Részt vett az irodalmi színpadi mozgalomban és tagja volt a szenci Napsugár Vegyeskarnak is. Évek óta kapcsolattartó a városi szervek, intézmények és alapszervezetünk között. Hosszú ideig aktív tagja volt a Csemadok járási bizottságának, majd a járási elnökségnek. Számtalan ötlet kidolgozásában és megvalósításában vett részt, volt kezdeményező. Ide sorolhatjuk az olvasótábort, az anyanyelv hetét, a Kincskereső mozgalmat. Szervezőként segítője járási és országos rendezvényeknek (művelődési táborok, olvasótábor, Szenczi Molnár Albert Napok).
Hosszú ideig volt tagja a központi népművelési szakbizottságnak is. Fő feladatának ma, hetvenévesen is a kicsikkel, az óvodásokkal, alapiskolásokkal és középiskolásokkal való munkát tekinti. Működteti a Kincskereső ifjúsági klubot, irodalmi színpadot szervez és rendez, irodalmi előadásokat, vetélkedőket, tart, rendez, honismereti munkát végez és irányít.