A novemberi helyhatósági megmérettetés a megyei önkormányzati választáshoz lesz hasonló. Ez azt jelenti, hogy ezúttal nem pártokra és azok képviselőlistáira szavazunk, hanem konkrét személyekre. Az általunk kiválasztott személyek különböző pártokból, koalíciókból lehetnek, ill. függetlenként is indulhatnak.

 nagy%20bb-1s      nagy%20bb-2-s

A választás egynapos: a szavazóhelyiségek 2014. november 15-én reggel héttől este nyolcig lesznek nyitva. Mindenkinek igazolnia kell a személyazonosságát a választási bizottság előtt. Aki nem szerepel a szavazópolgárok listáján, de kiderül, hogy az állandó lakhelye szerinti jó szavazóhelyiségbe jött, felveszik a listára. Miután igazolta magát, kap a választási bizottságtól egy üres borítékot és 2 szavazólapot. Az egyik lapon a polgármesterjelöltek neve szerepel, a másikon pedig a képviselőjelöltek neve az adott körzetből.

Aki a bizottságtól megkapta a borítékot és a 2 szavazólapot, elvonul a szavazófülkébe. Kizárólag karikázni lehet, éspedig csak a név előtti sorszámot! Azon a lapon, ahol a polgármesterjelöltek szerepelnek, csak 1 személy neve előtt karikázzuk be a sorszámot (mert a településnek csak egy polgármestere lehet). A képviselőjelöltek listáját tartalmazó lapon pedig maximum annyi személy neve előtt karikázhatjuk be a sorszámot, ahány képviselő juthat be az adott választási körzetben. A szavazólapon jól látható helyen rajta lesz, hogy az adott körzetben legfeljebb hány helyi képviselőjelöltet választhatunk.

Szencen az 1. körzetben maximálisan 10 képviselőjelöltet, a 2.körzetben pedig maximálisan 9 képviselőjelöltet választhatunk. Ezúttal nem pártokra voksolunk, hanem konkrét személyekre, de a jelöltek neve mellett feltüntetik azt is, milyen párt vagy mozgalom indítja.

Ha eltévesztette, nem szabad átfirkálni, mert voksa érvénytelen lesz. Inkább szóljon a választási bizottság tagjainak, kérjen új szavazólapokat! A végén ne felejtse el mind a két szavazólapot a borítékba tenni, a leragasztott borítékot kell az urnába dobni. 

Voksolni mindenkinek személyesen kell, csak bizonyos egészségi problémák esetén lehet kivételt tenni. Aki nem tud járni, balesetet szenvedett, nem tudja használni az ujjait, vak stb., és segítségre szorul, a szavazóhelyiségbe mehet a családjával, ismerősével, de a segítő személy semmiképpen sem lehet a választási bizottság tagja. A szemüvegesek ne felejtsék otthon a szemüvegüket!

Ha valaki ágyhoz kötött, beteg vagy másképp mozgásképtelen, igényelhet mozgóurnát. Ilyen esetben két bizottsági tag házhoz szállítja a szavazólapokat, a borítékot és az urnát, és a polgár otthon szavazhat, miközben a bizottsági tagok ügyelnek a voksolás titkosságára. 

A szenci MKP – Híd – SDKÚ-DS – Sieť – SaS koalíció azt kéri a Szenciektől, hogy:

  • Vegyen részt az önkormányzati választásokon!
  • az 1. körzetben karikázzák a következő képviselőjelöltek neve előtt álló sorszámot (tehát a mind a nyolcat): 
    1. Agárdy Gábor
    2. Bertok Miklós
    8. Duray Rezső
    11. Galambos Rudolf
    18. Kovács Zoltán
    25. Németh Gabriella
    27. Polák Zoltán
    29. Szabó Imre

  • a 2. körzetben karikázzák a következő képviselőjelöltek neve előtt álló sorszámot (tehát a mind a hatot):
    2. Bárdos Gyula
    4. Bertok László
    6. Csuka Attila
    17. Morvay Péter
    19. Németh Krisztián
    33. Vojtek László
  • A szenci MKP – Híd – SDKÚ-DS – Sieť támogatja Karol Kvál független polgármester- jelöltet, a jelenlegi  polgármestert, aki a 2. számmal indul. Karikázzák őt!

Hajrá, Szenciek! Mindent bele!