A politikai helyzet egyre fokozódik, meg kettőre is. Azt hittük, hogy e röpke két hónap alatt, ez parlamentben már elbukott, a senki által meg nem választott kormány, semmilyen hatáskörökkel és felelősséggel megbízott miniszterei, legalább a nyarat átvészelik valahogy a légkondicionált irodáikban, kávé mellett, seggrepacsit játszva...

Ha nem csinál ez ember semmit, akkor nem is ronthat el semmit.

Nem így lett! Nekik még ez se sikerült.

A szlovák szappanopera Hosé Armandójából, a visszahívott belügyminiszter hatástalan körének átruházásával, a ,,Köz” Társaságának a fejetlensége és Ő alkalmatlansága kettős minisztert csinált. Immár nemcsak rabló, hanem pandúr is lesz egy személyben, mely a mesében működik, de ebben az országban biztosan nem, mint ahogyan más sem.

Mielőtt azonban még tömegesen elkezdenék felvagdosni az ereiket bánatukban, emlékeztetni szeretnénk mindenkit, hogy volt már nekünk ,,kettes” miniszterünk a ,,minden garambónámegvanakiabűnös” Árpád személyében a Fico kormány végnapjainak idején, aki szintén élen járt a ködlapátolásban és madzagtolásban. Így van követendő példakép, kitaposott út.

Egyébként is a járt utat a járatlanért el ne hagyd! Ezerrel dübörög a választási ,,kan”pány. Nincs az a karácsonyi, vagy születésnapi kívánságlista, amit egy választás előtti időszakban a politikusok túl ne tudnának licitálni. Jó élet, jó étel, jó fizetés, "oszt” jó napot!

Elindult a mókuskerék, szeptember végéig már nem tudunk ebből kiszállni. Azt tapasztalhatjuk, hogy a népszerűségi mutatók csökkenésével egyre nagyobb pénzeket ölnek bele a futottak még kategóriájába tartozó pártocskák pöttyedt, levitézlett agarai. Olyan ez mint a gödör ásás. Minél többet veszel ki belőle, annál nagyobb lesz. A ,,Géza kék az ég-es” formáció azt próbálja az embereknek bemagyarázni, hogy tudják az utat, de hála Istennek, úgy néz ki, aszfaltozni nem fognak rajta ,különösen úgy, hogy még a zsírszegény 1,5-%-os tej szintéjre sem értek fel. Olyanok, mint az akciós pástétom a Tescóban. Mire hazaérsz vele, már a szavatossága sem érdeke.

Nincs kék nap az égen, hiába próbálják ezt velünk elhitetni. Ezért a 0,3%-ért, tényleg érdemes volt megosztani a felvidéki magyarságot, vagy leváltani egy bukott politikai hullára. Sólymos, Rigó meg Agócs? De nyugi! Nem hiányoztok a lőtéri kutyának sem. Biztosan nem. Pedig hát nagy a nyomás a felvidéki FOS (Független Objektív Sajtón), akik úgy alátok dolgoznak, mint a BMW-re váró sarki örömlányok. Kemények,mint szombaton a megkövesedett pattanás.

Eredményt kellene produkálni, azonban tehetetlenekkel ez lehetetlen,így csak prüszkölnek, mint a raktárai egerek a borstól. A baromméter nevű hírportál, mely élő adásban közvetít naponta a pöcegödrükből, már túlszárnyalta az ukrán Mirotvorec banderistáinak színvonalát is. Saját halállistájuk is van, ahol a számukra kellemetlen igazságokat kimondó politikusnak a halálát vizionálják. De náluk ez családi hagyomány.

A szint adott: "bolond lyukból, bolond szél fúj!" Ezt tartja a közmondás is. Ehhez nem is kell többet hozzátenni. A Gennyík N sekélyesen és fekélyesen is próbálja a képünkbe tolni a progresszívek agresszivitását, de láthatóan az emberek nagy része már erre nem vevő. Bukott politikai elfekvőkből kiemelt nyugdíjasok, vállalkozók fél lábbal a zsírban, hiteltelen dzsentrik, és alulfizetett, másodosztályú ügynökök ügyködnek a felvidéki magyarok megosztásán. De láthatóan a béka segge alatt foltozzák csak a ködöt. Olyan ez, mint az ének az esőben. Pofára esőben! Ennyire telik nekik is, meg a támogatóiknak is. Eljátszották minden emberi és politikai hitelüket. A bukásuk végleges és megsemmisítő lesz. A háborúpárti, atlantista és globalista libsik, lejtmenetben vannak. Ahogy gyorsulnak a szakadék felé, úgy kapaszkodnak a hazugságaik szalmaszálaiba, és úgy emelik majd az ígéreteik nagyságát és teljesíthetetlenségét. Lesz itt ingyen sör életünkben, meg ingyen sír holtunkban. Egy nem lesz. Valós, emberi normalitásra épülő segítség, emberség és egyenesség, vagyis mindaz, amire most valóban szüksége lenne az embereknek, akiket nemcsak az Európai Unió külföldről fizetett zsoldosai hagytak cserben, hanem "bezzegszlovákiának” , az adóinkból élősködő, mindenre képes, de semmire sem alkalmas politikusai is.

Hrubík Béla (FB-oldala)