Ahogy közeledik a választások napja, úgy keményedik a választási cikkek hangneme, néha okkal, néha nem. Döntse el az olvasó…(szerk.).

 

 - - - - - - - - - 

Természetesen nem a rénszarvasokról szeretnék nyári nekrológot vagy politológiai tanulmányt írni. Arra ott vannak a liberális födémesi tejföl szagértői, melynek tájainkon, tudva lévően, alul van a föle.

Arról a Mikulás nevezetű politikai zombiról szereznék értekezni, aki megint nem átallotta a yeti nagyságú koszos lábát belénk törölni, hogy egyet előre lépve, majd utána a szakadékba zuhanva eltűnjön a politikai hullák tajgetoszi mélységébe.

A Sobotné dialógy című műsorban azt próbálta böfögni, miután az egyiptomi múmiákat megszégyenítő koponyájából más értelmes dolgot nem tudott kipréselni, hogy a felvidéki magyarok pártja, a Szövetség, ma Szlovákiában a Fidesz előretolt ötödik hadoszlopa.

Nos e bábállam - mely rövid, de annál hitványabb történelme során, mindenkit elárult a saját kis túlélése érdekében - jelenlegi politikai helyzetének pontos diagnózisa, hogy még ebben az országban egy hetvenéves kivénhedt és aszott, brüsszeli zárt elfekvő intézetben amortizálódott globalista ügynöktől várja a feltámadást.

De hadd nem emlékeztessem őt arra, mielőtt bárkit, bármely országot is vádolna hadoszlopok előretolásával, hogy Tiso fasiszta szlovák bábállama a II. világháború nyomorában az egyetlen olyan selejt országa volt a világnak, melynek vezetése még pénzt is hajlandó volt fizetni azért, hogy az itt élő zsidókat deportálhassa ebből a mások területéből ellopott földön alapított országból.

Az ilyen politikai értékrendet öröklő reinkarnálódott lúzerektől ötödik hadoszlopok emlegetését még feltételes módban, és alapértelmezett idegállapotban sem fogadunk el.

Pláne akkor, mikor láthatóan újra csak mások kiszolgálására és a hitvány politikusi karrierjük túlélésére berendezkedő, somorjai nyugdíjas kertészkedők és biztonsági kockázatok által támogatott, Soros zsoldban ügyködő, és nem a saját népét szolgáló politikai zombik utcai menetelésére szakosodtak.

Ma Európában, persze csak titokban, nagyon sok tehetségtelen és semmirevaló politikus szeretné, ha olyan politikát tudna megvalósítani saját hazájában-mint a Fidesz, ahol a nép négyszer egymás után, a bizalmat megadva, szabad és demokratikus választásokon, kétharmados többséggel, teljes politikai stabilitást eredményezve az országban, biztosítaná a kormányzás lehetőségét számára. Szlovákia sem kivétel ez alól.

Saját frusztráltságukat, csak úgy tudják leküzdeni, hogy folyamatosan késztetést éreznek, hogy ócsárolják azokat, akik erre a kivételes politikai teljesítményre képesek.

Bukott kormányfőket, kommunista ideológiát magukénak valló külügyminisztereket és a politikai süllyesztőkből és pöcegödrökből, nyugdíjas otthonokból előrángatott, aszott múmiákat próbálnak piedesztálra emelni, akik önmaguk egójától elájulva, idegen érdekek zsoldjában állva és brüsszeli pénzzel kituningolva árulják a nép bizalmát, ami láthatóan egyre fogy, mint a levegő körülöttük.

Szlovákia mára nemcsak a tehetségtelenség, a politikai káosz, a nyugati mainstreamnek való megfelelési kényszer, a maffiamódszerek politikai gyakorlati alkalmazásának a fellegvára, hanem a kilátástalanság, a népüket cserbenhagyó és eláruló politikai elitnek a bölcsődéje és keltetője is egyben.

Hiába a cirkuszi mutatványok sora, a porondon kérődző tevék és golfozó elefántok műsorszámai között előadott biciklis zsonglőrködések, az a fajta politikai semmit mondás, hogy tudjuk az utat, már nem szólítja meg, csak a liberalizmus emlőjén csüngő műmájerokat, akik a pride felvonulások élvezetét, és a mások pénzén való hazaárulás kínos kötelességéből való megélhetést szánják maguknak jövőként.

Ez pont arra a 0.9 %-ra elegendő, ahol jelenleg Mikulás Dzurinda és mindenhonnan kiutált és megvetett hazaárulói leledzenek, és pontosan mutatja azt, hogy mennyire kellenek a véleményükkel együtt a választóknak. De akár hogy is van, vagy akár hogy is gondolja a nyári Mikulás, inkább leszek a Fidesz ötödik hadoszlopának tagja, mint ennek a leamortizált, romkocsma koalíciónak bárminemű támogatója.

Hrubík Béla
forrás: https://piros7.es/hrubik-bela-a-mikulas-otodik-hadoszlopa