Több próbálkozás után (pl. évekkel ezelőtt az Aurex cég is prezentálta terveit) úgy néz ki, hogy a szenciek által csak Guláskának becézett tónál új üdülőközpont létesülhet…

A Doprastav Development társaság üdülőközpont létrehozását tervezi a szenci Mély-tó partján.

  A tervek szerint az üdülőközponthoz 41 nyaraló, egy apartman és 96 parkolóhely is tartozni fog. A beruházó szerint az érintett területnek 200 lakosa lesz, és körülbelül ugyanennyien fogják az ottani strandot látogatni.

 gulaška_doprastav_szenc

                                                                       A korábbi tervek egyike

Ez a nyilvánosságra hozott projekttervből derül ki, amellyel kapcsolatban jelenleg környezeti hatástanulmányokat végeznek. Az érintett terület a város délkeleti részén található, a Napfényes tavak közelében és a Mély-tó pártján. Az építkezés még ebben az évben elkezdődik, a munkálatokat pedig jövőre fogják befejezni. A beruházó szerint a jelenleg elhanyagolt területet szép, jól felszerelt és könnyen megközelíthető környezet fogja felváltani, ahol különféle szolgáltatások vehetők majd igénybe. A cég megállapította: a tevékenységük értékelése során nem merült fel olyan körülmény, amely kizárná a tervek megvalósítását.

forrás:  https://ma7.sk/tajaink/udulokozpontot-terveznek-szencen?fbclid=IwAR1VbvDOy9dQrn5wNj7fwlA4MtQP51eawTu-Bd7iWncREL4Al6m8M-YKdws)

Fotó-látványterv: senec.sk