Ahogy közeledik a választások napja, úgy sűrüsödnek a felhívások, cikkek, támogató nyilatkozatok és vádaskodások is úgy az Interneten a különböző közösségi oldalakon, valamint a Facebook-on is. Találtunk egy cikket, amely érdekes megvilágításba helyezi a szenci történéseket…/szerk.

***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   *** 

Az alábbi hozzászólást eredetileg a „Senec moje mesto“ polgári társulás weboldalán tettem közzé a  társulás tagjainak címezve. Várakozásomnak megfelelően a hozzászólásomat eltávolították, mivel náluk nincs helye más véleménynek, ezért a saját FB-profilomon hozom nyilvánosságra.

Peter Szabo vagyok és előrebocsájtom, hogy Karol Kvált fogom választani, mert világossá kívánom tenni, hogy kinek az oldalán állok. Karol Kvált mint barátot, vállalkozót és polgármestert ismerem. Vállalkozói tevékenységét jól ismerem a 89-es kezdetektől a sikeres vállalkozóvá érésén keresztül egészen a mai napig. Mint polgármester, a 2002-es első hivatalba lépése óta, sikeres, modern és gazdaságilag stabil várossá tette Szencet. Karol egyenes ember és barát, akiben sosem csalatkoztam.

A mi utcánkban azt tanultuk, hogy a barát mellé mindig oda kell állni. Éppen ezért személyesen érint, amikor az Önök FB-portálján 25éves fiatalemberek, az anyjuk szoknyája mellől „Hej, gyere csak ide, hadd rúgjak beléd“ stílusban, tegezve szólítják meg Karolt. Világos, hogy a polgármester nem mindenkinek egyformán szimpatikus, ez nem is lenne „normális“. Nekem sem szimpatikus Valachová asszony, mint polgármester jelölt, de sosem viselkednék vele így annak ellenére sem, hogy sok kivetnivalót találok az Ő és a csapata kampányában, amely a stylingra, mosolyokra, ígéretekre, reklámra és az unos-untalan ismételt megalapozatlan frázisokra épül a közpénzzel való sáfárkodásról és sógor-komaságról.

Vádaskodásaikat nem tudják bizonyítékokkal alátámasztani, mivel ilyen bizonyítékok nem léteznek, ezért csak a polgármester anyagi helyzetét firtatják, arra utalva, hogy a vagyonosodása a polgármesteri hivatal betöltésének köszönhető.  Ezzel kapcsolatban újra meg kell jegyeznem, hogy Karol Kvál sikeres vállalkozóként lépett be kommunális politikába. Szenciként leginkább azt sajnálom, hogy Valachová asszony és csapata a céljai érdekében igyekszik lejáratni városunkat. Szencet bűzös betondzsungelnek festi le, ahol nincs kulturális és sportélet, ahol mit sem ér az élet. Valamint ha nem Őt választjuk, akkor Szenc a fürdővárosok szemétdombján végzi. Ez fáj leginkább, mert ebből egyetlen szó sem igaz! Ha ez így lenne, akkor nem költözne annyi, zömében fiatal ember városunkba. Valachová asszony és csapata hevesen kritizálja az építési befektetőket, miközben közülük sokan a bőszen ostorozott developerek által megépített lakóparkokban élnek.  Legtöbbjüket nem ismerjük, azért kell Önöknek  házról házra járva, a magánéletünkbe betolakodva próbálkozniuk. Éppúgy, ahogy mi nem ismerjük Őket, ugyanúgy Ők sem ismerik Szencet. Nem tudják, hogy hogyan nézett ki a város 10-20 évvel ezelőtt, mégis a mindentudó moralisták pózában tetszelegnek.

A helyhatósági választások jelöltjeiről többet kellene tudnunk annál, mint amit magukról írnak vagy mondanak. Mivel sokukat én sem ismertem személyesen, ezért elkezdtem tájékozódni felőlük. Először is elolvastam a programjaikat, amelyek egyértelműen ugyanabból a fejből pattantak ki.  Mindegyikben ugyanazok a frázisok, mondatszerkezetek és ígéretek köszönnek vissza, amelyeket már említettem. Ha valóban teljesíteni szeretnék valamennyi ígéretüket, akkor erre Pozsony költségvetése sem lenne elegendő. Folyton a Szencben rejlő hatalmas potenciált emlegetik, amely kihasználatlan és a „Senec moje mesto“ polgári társulás jelöltjeire vár a feladat, hogy ezen változtassanak. Virtuális valóságba képzelik Szencet és a saját kvalitásaikat is. Vegyék tudomásul, hogy egymást sem ismerik kellőképpen. Ha jobban utánanéznek, rájönnek,, hogy  a developerek legnagyobb  kritikusai developerek által felépített lakótelepeken laknak, hogy az 59 éves műépítészük eddig semmit sem tervezett,  hogy a mezőgazdász egyetlen négyzetméter termőföldet sem birtokol, hogy a festő Picassónak hívatja magát a tanítványaival, hogy egyikük Nagyborsán lakik, mégis Szencen jelölteti magát, hogy a bolti tolvaj kiáltja  leghangosabban, hogy „Fogják meg,tolvaj!“, hogy a városi alkalmazottak legádázabb kritikusa munkanélküli ott, ahol Pozsony után a legkisebb a munkanélküliség, hogy a kassai sportszakétőjük sportolói múltjáról senki sem hallott, hogy a legaktívabb bloggerüket bűncselekmény elkövetésével vádolták és házkutatást tartottak nála,.. stb.

Végül megemlítem, hogy a soraikban van egy önkormányzati képviselő asszony, aki polgármesternek hívatja magát a „legszebb“ jelzőt is elvárva, meg sem várva a választásokat. Azok az emberek, akik önmagukat is becsapják a saját képességeiket illetően, engem nem tudnak meggyőzni. Hozzá kell szokniuk, hogy az emberek ilyennek is látják Önöket. Nem írtam volna le mindezt, ha nem lettem volna tanúja a barátom, Karol Kvál kárára Önök által közzétett alattomos és alaptalan vádaskodásoknak.

Üdvözlettel:

Peter Szabo, szenci Polgár.

forrás: Internet, Peter Szabo – FB (ford.: vcs)