Frissítve 2013.7.31., 11:55

 A szenci képviselő-testület mandátumot adott a Városi Hivatalnak egy pályázat kiírására, amelynek célja a szenci városi tömegközlekedés biztonságos és gyors megoldása. Szenc városa rohamosan fejlődik és több peremkerületi lakótelep is felépült. Ezeket is be kell kapcsolni a város vérkeringésébe, biztosítani kell a megbízható, gyors és főleg biztonságos közlekedést. 

A már megszokott kisvonat ezt nem tudja biztosítani, a közlekedés biztonságáról nem is szólva. Átmeneti megoldásnak jó volt, inkább turista-attrakciónak felelt meg. Az utazás ingyenes volt mindenki számára, így más települések lakói is ingyen utaztak. A nyári szezonban közlekedő turistacsalogató vonatocska természetesen megmarad.

A versenypályázat lebonyolítását külön szakemberre bízták, ezzel is elkerülve a nem pártatlan értékelésnek még a látszatát is. A kritériumok és a szakmai elvárások nagyon magasak voltak, így három javaslat érkezett. A borítékokat a polgármester által megbízott bizottság felnyitotta, jegyzőkönyvezte és megállapította, hogy néhány kért adatot a versenyen résztvevőknek pótolni kell. Ez nagyjából tíz nap alatt megtörtént. A bizottság megállapíthatta, hogy a feltételeket mindhárom cég teljesítette, így senkit sem kellett hibák miatt kizárni a versenypályázatból. A végeredményt az elektronikus árverés (aukció) fogja eldönteni július 31-én az interneten keresztül. Az elektronikus  versenytárgyalás rendben lezajlott, a törvényben előírt 16 nap után a Városi Hivatal kihirdeti a győztest és alá lehet írni a szerződést. A győztest azonnal tudatjunk portálunkon./ ag.