A hivatali szobában bőszen folyt a munka, közben azért jutott idő, hogy a panaszkodó kórus megjegyzéseket tegyen a sok-sok szörnyűségre…

– Borzasztó ez a szegénység! – sóhajtott a borostás fiatalember, az internetet böngészve, nagyot harapott szalámis zsömléjéből, ivott egy kortyot a kólájából, és elolvasta az sms-t, ami a mobiljára érkezett.

– Annyi a gonoszság, a háború meg a rossz ember a világban, hogy ha lenne Isten, ezt biztos nem engedné – nyilatkoztatta ki a középkorú hölgy.

Ekkor hirtelen nagy fényesség támadt a teremben, és a következő percben megnyerő, szakállas férfi állt középen. A fiatalember a telefonért nyúlt, hogy hívja a biztonságiakat, de érdekes módon semmilyen technikai berendezés nem működött.

– Azt hittem, elég világosan elmondtam – szólt az idegen –, de azért elismétlem szívesen újra: „Az én országom nem e világból való!” Felesleges és ostoba dolog evilági sikereket és jólétet számon kérni rajtam. Ha földi király akartam volna lenni, megtehettem volna. Mondtam is annak a szerencsétlen római helytartónak, hogy a katonáim megmentenének, ha idevalósi volna a királyságom. De nem. Akkor értelemszerűen nem lenne éhínség és szegénység, hiszen annyi halat és kenyeret szaporítok, amennyi a népnek kell. Soha többé nem volna háború vagy betegség, a bénák járnának, a vakok látnának.

– Ez klassz! – bólogatott a fiatalember. – Egy ilyen királyra sokan szavaznának.

– De ne király legyen, hanem köztársasági elnök – javasolta a középkorú hölgy.

– Jaj, az értetlen mindeneteket! – fogta a fejét az idegen e szavak hallatán. – Az apostolok is folyton azzal jöttek, hogy így a rómaiak meg úgy, állítsunk sátrat, és milyen jó lesz itt… Az örök királyság nem a Földön lesz…

A férfi épp olyan hirtelen tűnt el, ahogyan jött.

– Azannya! – kiáltott a fiatalember. – Milyen fejlett ma már a 3D-s technika. A tudomány, az valami csodálatos.

– Igen – helyeseltek a többiek. – Még szerencse, hogy a tudomány ilyen fejlett.

 

Ungváry Zsolt
forrás:http://demokrata.hu/velemeny/technika