Szívfájdító publicisztika jelent meg az „Óvjuk a Világot!” természetbarát, klímakutató és migrációt segítő, gendersemleges internetes felületen…

Az újságíró beszámol egy szörnyű esetről, amit egyik olvasójuk osztott meg a portál munkatársával.

„Hetek óta figyeltem az egyik kertben, ahogyan az őszibarackfa ágán kedves, hamvas barack növekszik, pirosodik, gömbölyödik napról napra. Csütörtök délután aztán borzasztó tragédiának lehettem szemtanúja. Megjelent a kertben a gazda. Vastag, szőrös mancsával letépte a gyümölcsöt, és beleharapott. Fogai alól szívfájdítóan sercegett elő a különös kegyetlenségtől apró darabokra roncsolódó ártatlan gyümölcs segélykiáltása. Ez az iszonyat nem folytatódhat tovább! Mentsük meg a barackokat!”

Az írás nyomán a Greenpeace dokumentumfilmet forgatott egy léüzemben. Látható, amint a barackokat széttrancsírozzák, úgy folyik ki a levük, mintha véreznének. Óriásplakátok készültek a százfokos vízben rotyogó befőttekről, a félbevágott, meggyalázott barackokról. Statisztikai adatok kerültek nyilvánosságra arról, évente hány őszibaracknak kell így elpusztulnia az emberi kegyetlenség miatt. A defenzívába szorult termelők azzal védekeztek: ezek a barackok meg sem születnének, ha nem ültetnek az emberek fákat, nem óvják növényvédőkkel, nem nemesítik őket. Ez csak olaj volt a tűzre! „Nemesítés: kísérletek, genetikai manipuláció!”, visítottak a zöldek. „Mi vagyunk a növényvédők, nem azok a brutális permetszerek, amelyek halomra gyilkolják kis vidám levéltetvek és jó szándékú gombák millióit!”

Animációs film is készült 18 éven felülieknek: egy barack szemszögéből látható, amint megeszik.

„Ha barackevővel találkozol, köpd le!”, született meg az új nagyvárosi szlogen. Anarchisták felborogatták a zöldségesek pultjait. A barackvédők erős lobbitevékenységének köszönhetően az EU betiltotta az őszibarack termesztését és fogyasztását.

Ekkor megjelent Greta Thunberg verses mesekönyve a szilva rettenetes megpróbáltatásairól.

Ungváry Zsolt
forrás: https://demokrata.hu/velemeny/barack-153571/