Ékes példája annak, hogy hova vezethet az esztelenül eltúlzott liberalizmus:  egy brit keresztény család arra készül, hogy beperli gyermekük általános iskoláját, amiért az megengedi, hogy a tanulók “naponta változtassák meg nemi identitásukat”…

- írja a Breibart London.
 A brit fősodratú média úgy tálalta a történteket, mintha a szülők azon botránkoztak volna meg, hogy az iskolában egy kisfiú lányruhát viselt, a pár ügyvédje szerint azonban messze nem ilyesfajta, “triviális” problémáról van szó, sokkal inkább egy ideológiai összeférhetetlenségről és a kisgyermekek összezavarásáról.

 Nigel és Sally Rowe azután vették ki hatéves fiukat a meg nem nevezett szigetországi általános iskolából, hogy az egyik osztálytársa bejelentette, ő innentől fogva transznemű, és bizonyos napokon majd lányként kell őt kezelni.

A család most azt tervezi, kisfiukat és nyolcéves bátyját Wight-szigeti otthonukban, saját maguk tanítják a továbbiakban.

 Nigel Rowe azt nyilatkozta a The Sunday Times-nak: “Egy hatéves gyerek néha fiúként, néha meg lányként jön iskolába. Mi akkor kezdtünk aggódni, amikor a mi fiunk jött haza úgy, hogy azon értetlenkedett, miért és hogyan lesz egy fiúból lány. Úgy hisszük, helytelen a fiatal gyerekeket arra nevelni, hogy természetesnek vegyék a transzneműséget; a fiúk fiúk, a lányok pedig lányok. A nemi diszfória olyasvalami, amely felé nekünk, keresztényeknek szeretettel és könyörülettel kell fordulnunk, azonban mindezt nem egy általános iskola keretein belül”.

 A házaspár ügyvédje minden bizonnyal azzal érvel majd, hogy az iskola diszkriminatív módon jár el velük szemben, amikor azt sugallja, hogy amennyiben a keresztény gondolatvilágra támaszkodva akarják felnevelni fiaikat, attól automatikusan “transzfóbiások” lesznek.

 Andrea Williams, a Keresztény Jogi Központ munkatársa szerint „a hatéves gyermekek még túl fiatalok ahhoz, hogy olyan komplex ügyekkel foglalkozzanak, mint a nemiség és a szexualitás”.

Az iskola azonban azzal védekezik, hogy a tanulókat egy 2010-ben elfogadott, az egyenlőségről szóló törvény védi, és “amennyiben nem vagyunk hajlandók elismerni egy transznemű személy valódi nemét, az transzfóbiás viselkedés”.

forrás: http://demokrata.hu/hir/kulfold/perre-keszul-kereszteny-csalad
kezdőkép: ShutterStock.com