mint takarító munkát keres a Microsoft-nál. A személyzeti osztály vezetője alkalmassági beszélgetésre hívja... 

A végén mondja neki: Fel van véve, kérem az internetes e-mail címét, amire elküldhetjük a munkábalépés feltételeit és időpontját.

A munkanélküli kétségbeesetten beismeri, hogy nincs még számítógépe sem, nemhogy e-mail címe. A személyzetis válaszol: ha nincs e-mail címe, akkor virtuálisan nem is létezik. Ha pedig nem létezik, akkor nem lehet alkalmazni.

A férfi reményvesztetten elmegy és nem tudja mihez kezdjen. Az utolsó 10 dollárjáért, amilye megmaradt, vett 10 kg epret.

Házról házra jár és kínálgatja portékáját. Pár óra alatt a befektetett pénzét megduplázza. Ezt még aznap háromszor megismétli és 60 dollárral tér este haza.

Megérti, hogy ez egy túlélési lehetőség. Másnap hamarabb kezdi és a befektetését megnyégyszerezi. Nemsokára vesz egy kerékpárt, rövidesen kicseréli egy furgonra és később egy nagy szállítmányozó cég tulajdonosa lesz.

Öt év után tulajdonosa az USA egyik legnagyobb élelmiszer-áruházláncának.Gondol a jövőre is és elhatározza, hogy nyugdíjbiztosítást köt. Meghívja a biztosító ügynökét és kiválaszt egy jó ajánlatot. A végén az ügynök kéri az e-mail címét, ahová a szerződést elküldheti. 

Sajnos -mondja-, nekem nincs e-mail címem! 

Ez hihetetlen, csodálkozik az ügynök. Önnek nincs e-mail címe és mégis egy impériumot épített fel. Képzelje el, hol lehetne, ha lett volna e-mail címe!

A férfi elgondolkodik és feleli: WC-t takarítanák a Microsoft-nál!

1. tanulság: az Internet nem oldja meg az életed problémáit!

2. tanulság: ha nincs számítógéped és sokat dolgozol, milliomos lehetsz:

3. tanulság: Te ezt a történetet az Interneten keresztül kaptad, ezért közelebb vagy a WC-takarítóhoz mint a milliomoshoz!


Ennek ellenére kívánok szép napot.