Az Európai Parlament Sargentini-jelentéséről már mindent megírtak, sokan voltak, akik megszavazták és helyeselték, meg voltak sokan ellene is, akik kritizálták a szavazás módját és brüsszeli diktatúrának kiáltották ki azt...

Az alábbiakban azonban ne foglalkozzunk magával a hatvanegynéhány oldalas jelentéssel és annak valóságtartalmával, amely Magyarországot ítéli el. A politikusok és a médiumok megnyilvánulásaival sem kívánok foglalkozni a következő sorokban – ezt már sokan megtették. 

Nézzük meg az egész cirkusznak a lelkületét és távoli vetületét, mert még nagyon súlyos hatása lehet egyszer az egész EU-ra. 

Egyenes adásban mindenki láthatta, hogy a szavazás után a képviselők egy csoportja először megilletődött, majd pár pillanat halotti csend után kitört az ujjongás és ölelgetni, csókolgatni kezdték Sargentini asszonyt meg egymást. Felzúgott a taps, fényképezők tömege kapta lencsevégre a képviselő asszonyt, csorogtak az örömkönnyek. Egy másik, kisebbik csapat lehangolva, lehorgasztott fejjel, döbbenten és csendesen ült. 

Ha egy marslakó nézte volna a tv-adást, az lehetett volna az érzése, hogy örülnek a jelentésben felhozott állításoknak: például a zsidó- és cigány származásúak rettegésben tartásának a félkatonai represszív szervezetek által. Vagy talán annak, hogy sikerült kiiktatni egy régi, távoli ellenséget, ellenfelet. Gondolom, azért Brüsszel még nem süllyedt idáig (bár sohasem tudni...) és örömük oka leginkább egy EU-s tagország pellengérre állítása, szégyenteljes megbélyegzése és elítélése lehetett, aminek feltétel nélkül örülni kell. 

Az életben egy családnál is sok minden előfordulhat, például egy családtag nem úgy viselkedik, ahogyan kellene. A család ezt megpróbálja rendbe hozni, leülnek a delikvenssel együtt, elmagyarázzák, hogy mit vétett, majd ráveszik, hogy javuljon meg. A bűnös, ha érzi, hogy jó szándékú a család, megfogadja a tanácsot. Ha érzi, hogy nem bűnös vagy csak részben, megpróbálja megmagyarázni a helyzetet. Ha ennek ellenére a család mégis megbélyegzi, biztosan nem lesz jókedve. De a családnak sem kerekedik emiatt tapsoló, nevetgélő hangulata, inkább szomorúkká válnak, hogy nem tudták jobb útra téríteni családtagjukat. 

De az EU-s parlamenti képviselők nagy része nem volt jó szándékú és nem volt szomorú. Minek is örültek? 

Hogy az EU-ban jól megbüntettek egy uniós tagországot? Hát nem a mi kutyánk kölyke? A szavazás után mélységes csendnek kellett volna rátörnie a több száz képviselőre. Mindenkinek szégyellnie kellett volna magát, hogy egy tagországban ilyen a helyzet, amit kétes módon politikai szavazással döntöttek el. 

De nem! Örültek neki! Csatát nyert egy több országból összetömörült politikai csapat, amelynek egyértelműen nem a tömörülésben lévő, általuk tévesen feltételezett rendcsinálás volt a célja. A kísérlet célja az volt, hogy a globalizált tőke, amely ma már átnyúlt a nemzetállamok és kormányok felett és még nagyobb hatalomra tör, megzabolázzon és betörjön egy országot, amely ellenáll a globalisták profitszerzésének és kipróbálja a megzabolázás új módszerét. A kísérlet felvezetése sikerült, tehát volt okuk az örömre. Csatát nyertek! 

A háborút azonban így, ilyen hozzáállással elvesztik, ezért keményebb dolgokhoz fognak nyúlni. Ami késik, az nem múlik. Túl sok a szabad pénz a világban, hogy ezzel ennek az örömnek vége szakadjon.

Agárdy Gábor
forrás: https://ma7.sk/tollhegyen/minek-orultek