Letaglózott a hír: nem lesz koalíció! A Most-Híd illetékes szerve vétózott...talán B.B. egóját védendő. Egy-két napot vártam, türelemmel,  hogy talán ez nem lehet igaz. De ez most már kit érdekel? Itt nem B.B-ről van szó, hanem a szlovák törvényhozásban való részvételről.
B.B. és bukott ideológiája pedig tegye meg, amit megkövetel a haza...

 Új hazai magyar mozgalom alakul, amely a megújult magyar érdekképviseletet tűzi zászlajára, és otthona kíván lenni mindenkinek, aki fontosnak tartja az összefogást – írják az előkészítő bizottság tagjai.

Áttanulmányozván az előkészítők névsorát, csak egy  apróbb bajom van: nem kellene ott lenniük (habár jó szándékukat nem vitathatom!) egy diktatúra volt tagjainak...Inkább a háttérből segítsenek, ha "megbánták tettüket"... Semmit sem kellene elhamarkodni, hiszen tűzben tisztul az arany. (szerk.)

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar érdekképviseletet! Tisztességeset, megújultat, valódit, hiteleset.

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb vesztese Dél-Szlovákia és az itteni magyarság. A régió leszakadt, gazdasági, szociális, intézményi, infrastrukturális beruházás alig érkezett. A magyarság száma pedig több mint 100 ezerrel csökkent, ami az elmúlt száz évet nézve békeidőben példátlan arányú zuhanás. Ezekre a kihívásokra akarunk válaszokat találni, ezek megoldására kell az érdekképviselet.

Nem panaszkodunk, hogy a politikusok nem egyeztek meg, hanem aláírásokat gyűjtünk azért, hogy legyen Összefogás. Ha összegyűlt legalább tízezer aláírás, akkor a mozgalmat regisztráljuk. Közben a felvidéki magyar társadalom tevékeny részével együtt programot készítünk, amit jövő év márciusától meg lehet valósítani.

MIT TEHETSZ TE EZÉRT?

1. Aláírásokat gyűjthetsz, hogy az Összefogás létrejöjjön! Elég ezt az ívet letölteni (pdf), felvenni velünk a kapcsolatot (írj mailt), hogy tudjuk, te is segítesz gyűjteni, s meg tudjunk egyezni az ívek leadásának mikéntjéről.

2. Mondd el, min változtatnál és hogyan! Minden programjavaslatot szívesen várunk, minden cselekvő és közösségben gondolkodó embernek örülünk.

3. Drukkolhatsz nekünk! Lájkold az Összefogás FB-oldalát, hogy értesülj a mozgalom híreiről, oszd meg az Összefogás posztjait, hogy barátaid és ismerőseid is tudjanak arról , hogy lesz magyar egység!

forrás: www.http://www.osszefogas.sk/